Nasra continuă să îi facă opoziție la Boc și din postura de deputat

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Proaspătul deputat Horia Nasra, președinte interimar al PSD Cluj, nu l-a uitat pe Emil Boc nici după ce s-a văzut parlamentar. Acesta îi atrage atenția edilului să lase politica și să se ocupe de traficul infernal din Cluj-Napoca.

„2017: Emil Boc trăiește aceeași neputință administrativă, aceeași simplitate în a se rezuma la o retorică politică falimentar repetitivă, prin care încearcă să-și ascundă nerealizările din ultimii ani și lipsa de viziune de dezvoltare a orașului pe termen lung.

Emil Boc este primarul Clujului de aproape zece ani și în tot acest timp nu a reușit să rezolve problema traficului din Cluj-Napoca iar astăzi caută vinovați pentru neputința sa.

Chiar dacă în ultimele săptămâni dl. Emil Boc și-a rezumat activitatea administrativă doar la centura de sud a Clujului, un proiect discutat încă din anii ’90 dar care nu a fost o prioritate pentru Emil Boc cât timp a fost prim-ministru și nici în mandatele sale de primar, PSD va susține un plan coerent de descongestionare a traficului din zona metropolitană, inclusiv Centura de Sud a Clujului!

Orice soluție privind descongestionarea traficului din Cluj-Napoca este bine venită însă este important să definim tendințele strategice de dezvoltare ale Clujului în zona metropolitană.

Există un dialog instituțional și un proiect de viitor pentru cel puțin două generații, între Cluj-Napoca și localitățiile Feleacu, Apahida, Baciu și Florești, apoi, Jucu și Gilău, în privința gestionării traficului, pentru că toate aceste localități sunt legate ombilical de Cluj-Napoca?

S-a efectuat o analiză cadastrală reală a numarului de exproprieri, a costurilor? Cum putem corela acest proiect cu Someșul navigabil promis în campania din 2012 și monorailul pe albia râului Someș propus în 2014?”, a declarat deputatul Horia Nasra, președinte interimar al PSD Cluj.

Nasra mai notează în comunicatul de presă că în 2017, „Emil Boc revine la trucurile politice din era Traian Băsescu, uitând că în repetate rânduri, a afirmat că finanțarea respectivei centuri trebuie să vină din trei surse: locale, naționale și europene”.

„În loc să identifice soluții aplicabile privind descongestionarea traficului într-un timp relativ scurt, Emil Boc vrea să le ceară parlamentarilor clujeni să-i facă temele dar asta nu o problemă, cel puțin pentru parlamentarii stângii.

PSD i-a făcut temele lui Emil Boc în repetate rânduri: Dacă luăm ca referință luna octombrie a anului 2013 (la inaugurarea pistei de 2.100 metri a Aeroportului Inernațional Avram Iancu Cluj), când primarul Emil Boc îi cerea vicepremierului Liviu Dragnea, un ajutor pentru realizarea bazei sportive din Gheorgheni, în 2016, Emil Boc a uitat să amintească acea rugăminte adresată președintelui PSD, Liviu Dragnea și care s-a finalizat printr-o finanțate de aproximativ 20 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții.

Probabil că dl. Emil Boc a uitat și episodul inaugurării pistei propriu-zise a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj, o investiție susținută de PSD, cea mai mare investiţie din judeţul Cluj de după Revoluţie.

Cu siguranță că Emil Boc a uitat și faptul că Guvernul PSD a început construcția drumului expres Turda-Sebeș, o investiție de peste 550 milioane euro și că a alocat milioane de euro pentru lucrări de infrastructură în comunele din județul Cluj”, a mai susținut tânărul deputat.

Având în vedere că anul 2017 trebuie să pregătească Clujul pentru sărbătoarea centenarului Marii Uniri din 2018, Emil Boc trebuie să lase politica și să se întoarcă la administrarea orașului, în parteneriat cu toți factorii decidenți și clujenii: „Emil Boc este ușor arogant. Să-și rezolve mai întâi dosarele sale, apoi să pregătească altora dosare! Cât despre Cluj-Napoca, cu siguranță PSD se va ocupa de temele nefăcute ale primarului Emil Boc și va sprijini toate proiectele serioase ale municipiului și județului”, a mai declarat deputatul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *