Horia Nasra, președinte PSD Cluj: „Pentru a nu dezbina România trebuie să luăm în calcul retragerea Ordonanței de Urgență”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Președintele interimar al PSD Cluj, Gabriel Horia Nasra, a avut o reacție scurtă și la obiect cu privire la manifestațiile de stradă din ultimele zile. Acesta susține că „pentru a nu dezbina România trebuie să luăm în calcul retragerea Ordonanței de Urgență”.

„Un punct de vedere cu care personal nu sunt de acord. În 11 decembrie nu am primit încrederea românilor pentru a organiza contraproteste!

Pentru a nu dezbina România trebuie să luăm în calcul retragerea Ordonanței de Urgență”, a declarat Nasra pe pagian sa oficială de Facebook.

Zilnic, peste 30-40.000 de oameni au ieșit în ultimele 4 zile în stradă la Cluj-Napoca pentru a protesta împotriva ordonanțelor de urgență controversate privind modificarea codurilor penale și dezincriminarea abuzului în serviciu. La București au ieșit în stradă numai vineri 150.000 de oameni, iar numărul protestatarilor a fost de ordinul miilor și în alte orașe din țară, la Sibiu, Suceava, Timișoara, Constanța, Baia Mare, Iași sau Oradea. 

Mai mulți lideri PSD sunt deciși să organizeze o contra-manifestație pentru susținerea Guvernului Grindeanu. Cei mai vocali social-democrați sunt deputatul Liviu Pleșoianu, secretarul general al partidului Codrin Ștefănescu sau ministrul Lia-Olguța Vasilescu.

În niciun caz nu este vorba despre o contra-manifestație. Așa cum am mai spus, respectăm dreptul oamenilor de a manifesta, chiar și dreptul oamenilor care ne spun că suntem ‘ciuma roșie’ și să vină ‘DNA să ne ia’. Însă avem și noi dreptul, cei care nu suntem românii lui Iohannis, să ne facem vocea auzită. (…) Vom face totul ca la carte. Vom avea autorizație, iar dacă s-ar pune problema vreunui incident, acela ar fi generat de domnul Klaus Iohannis. Românii trebuie să știe acest lucru.

Vrem și noi să vorbim, să strigăm pentru că avem și noi multe lucruri să strigăm. Decizia a fost luată în cursul nopții, de fapt, în cursul dimineții. Va veni o comunicare oficială. Eu doar îmi fac datoria de a-i anunța pe români că vom face astfel încât vocea lor să fie auzită. Oamenii se simt umiliți, simt că votul lor nu mai contează a nu știu câta oară în România. Nu se va mai întâmpla și acum pentru că altfel ne ducem către o dictatură. Vom anunța în curând când vom ieși la miting. Pentru a obține autorizație este nevoie de timp. Vom vedea săptămâna viitoare. Mitingul va fi autorizat tocmai pentru ca lucrurile să fie în regulă”, a susținut Pleșoianu la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *