Senatorul PSD Vasile Ilea îi cere lui Tișe să rezolve problema accesului în parcul industrial Tetarom III

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Senatorul PSD Vasile Ilea se implică în problema accesului în parcul industrial Tetarom III din Jucu, iar după interpelarea pe adresa Ministerului Transporturilui, acesta îi cere președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, să rezolve această situație de urgență. 

„În 10 aprilie, 2017, am făcut o interpelare la adresa Ministerului Transporturilor, legat de situația angajaților din Tetarom III (localitatea Jucu), care sunt nevoiți să stea chiar și câte o oră blocați în traficul de la ieșirea din parcul industrial spre drumul E576.

Situația a fost semnalată în mai multe rânduri și de reprezentanți ai companiilor care își desfășoară activitatea în cadrul Tetarom III și chiar de către angajații care se confruntă zilnic cu această problemă.

Din informațiile primite de la colegi, am înțeles că directorul Tetarom, Viorel Găvrea, ar fi ridicat și el această problemă, în ultima ședință a Consiliului Județean, explicând că acest drum este străbătut de peste 200 de tiruri pe zi, traficul fiind infernal în zonă. Se întâmplă, așadar, ca cei peste 8000 de angajați care merg la serviciu cu mașina să fie nevoiți să staționeze la bariera de trecere peste calea ferată, zeci de minute.

Din păcate, până în prezent nu s-au găsit soluții, deși, această responsabilitate îi revenea în totalitate Consiliului Județean Cluj, în calitatea sa de acționar majoritar al Tetarom. Numai că președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, face în continuare ceea ce știe el cel mai bine – după modelul maestrului său, Emil Boc – adică să-i învinovățească tot pe guvernanți.

I-am cerut ministrului Transporturilor să-mi comunice în ce măsură se poate implica pentru amenajarea unui sistem (pasaj), care să faciliteze ieșirea/accesul în parcul Tetarom III. Răspunsul, cum era de așteptat, ne trimite la legea privind amenajările de orice tip pe drumurile publice: „Reamenajarea acceselor la diverse obiective economice cade în sarcina beneficiarilor respectivi, după avizarea soluției tehnice în Comisia Tehnică privind Siguranța Circulației împreună cu reprezentanți ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în baza unor documentații întocmite conform reglementărilor în vigoare”. Documentațiile și demersul privind realizarea unui astfel de pasaj trebuie făcut de către beneficiari, acționari, în speță de Consiliul Județean Cluj.

Îl invit, așadar, pe domnul Tișe să ne mai lase cu declarațiile sale populiste și să treacă la treabă. Când anume a făcut el demersuri pentru a îmbunătăți partea de acces la parcul industrial Tetarom III? Să-i reamintim că a mai avut un mandat de președinte? De ce neglijează nevoile celor peste 8000 de oameni care lucrează în parcul Tetarom din Jucu? Nu e târziu nici acum. Să se apuce de treabă, să se consulte cu specialiștii, să elaboreze documentațiile necesare, iar noi, parlamentarii, ne angajăm să-l sprijinim, dacă mai sunt necesare intervenții la nivel de Minister/Guvern”, a declarat senatorul Ilea într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *