Cristian Ghinea: „Noi voi candida la şefia partidului. Preşedinţia USR nu există în acest moment pentru Dacian Cioloş”

Politica nationala Slider

Vicepreşedintele USR, Cristian Chinea, a declarat într-un interviu al platformei Rezistenţa TV că nu va candida la şefia partidului, iar în acest moment preşedinţia USR nu există pentru Dacian Cioloş.

Acesta a mai vorbit despre referendumul care a dus la poziţionarea împotriva Coaliţiei pentru Familie şi la demisia fondatului Nicuşor Dan, despre care Ghinea a susţinut că nu mai este membru USR.

„USR este un partid viu, are o bază solidă, sper ca numărul membrilor să crească. Per total, am ieşit ca un partid democratic şi viu după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, nu cred că am beneficiat de atât de multă reclamă niciodată ca şi în această perioadă.

USR e un singur partid care a plecat ca un partid-umbrelă, iar aceste platforme pe care le susţinem sunt o încercare de a da coerenţă dezbaterilor interne. Cred că aceasta este singura modalitate logică de a ne organiza. Dezbaterea de idei are loc zi de zi în USR.

Noi nu avem o reţetă în care suntem de acord cu toate subiectele. Cred că este uşor pripită ideea parteneriatului cu România 100, trebuie să aşteptăm deocamdată ca ei să se definească ca şi partid.

Nicuşor Dan şi-a dat demisia din partid şi în acest an nu mai este membru.

Până la urmă a fost o modalitate de a lua o decizie, una supremă. Noi avem arbitrul suprem în partid, care este format din membrii USR.

Nu voi candida la şefia USR. Preşedinţia USR nu există în acest moment pentru Dacian Cioloş în acest moment.

Din păcate a părut că ne ocupăm prea mult de o singură temă şi am primit foarte multe reproşuri din această cauză. Jobul nostru este să ne ocupăm si de alte lucruri”, a declarat Ghinea.

Înregistrarea interviului poate fi văzută mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *