Clujul iese în stradă împotriva Guvernului Tudose în această seară şi pentru apărarea justiţiei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Clujenii şi-au anunţat din nou intenţia de a ieşi în această seară, 3 septembrie, de la ora 19:00, în stradă pentru a protesta împotriva Guvernului condus de Mihai Tudose, distrugerii independenţei justiţiei, distrugerii viitorului nostru, intenţia de a desfiinţa Pilonul II de pensii şi susţinerea Roşiei Montana pentru a rămâne în patrimoniul UNESCO.

După mega-protestele din iarna anului 2017, perioada ianuarie – februarie, când sute de mii de oameni au ieşit în stradă împotriva controversatei Ordonanţe 13, iată că guvernanţii le dau românilor din nou motive să protesteze.

“Cluj Napoca, a venit toamna si odata cu ea ne intoarcem pe baricade ca sa aparam tot ce am castigat cu atata efort in ultimii ani ca societate civila: De la introducerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO, pana la impiedicarea unui infractor sa devina Prim-Ministru si retragerea Ordonantei 13. Iesim pentru a apara forma legilor si mecanismelor care asigura independenta Justitiei, coloana vertebrala a oricarui stat de drept si pentru a ne apara viitorul economic pus in pericol de desfiintarea Pilonului 2 de Pensii“.

Iată pe scurt pentru ce se iese în stradă duminică şi mesajul societăţii civile:

1. Propunerile prezentate de ministrul Justiţiei Tudorel Toader se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenţei şi bunei funcţionări a Justiţiei, precum şi împotriva luptei anticorupţie.

De la anul am putea vedea la DNA, DIICOT și la Procuratura Generală șefi numiți doar de un guvern format dintr-o majoritate PSD.

Trecerea Inspectiei Judiciare la Ministerul Justitiei e doar un alt punct prin care ne întorc, dacă îi lăsăm, în epoca în care Justiție era de forma, iar randamentul lor in lupta cu coruptia, egal cu zero.

Societatea civila nu va tolera niciodata un atac la independenta Justitiei. Nu suntem Rusia si nu vom lasa o mana de hoti sa isi faca de cap cu Romania! 

2. Premierul Romaniei a MINTIT cand a spus ca “randamentul la pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la pilonul II”

Este inimaginabilă folosirea cuvântului “randament” în relaţie cu un sistem care nu investeşte nimic din sumele alocate (Pilonul I) (astfel încât să se poată discuta despre un randament al investiţiei, precum Pilonul 2).

Vrem demisia premierului Mihai Tudose!

Nu toleram sa avem in fruntea guvernului o persoana ce minte voit populatia.

Nu acceptam in fruntea tari persoane care fac un jurământ pe care nu il susțin.

Când suficienți oameni fac promisiuni false, cuvintele nu mai inseamna nimic, iar atunci nu mai există răspunsuri, ci doar minciuni mai bune și mai bune

Invitaţi-vă prietenii şi haideţi duminică sa aratam inca o data, ca nu permitem unui grup sa confiste tara pentru propriile lor interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *