Reacţia lui Dacian Cioloş după mazilirea GuvernuluI Tudose: „Coaliția PSD-ALDE a eșuat”

Politica nationala Slider

Fostul premier Dacian Cioloş a reacţionat şi el după demisia lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului, susţinând ferm că această coaliţie formată din PSD si ALDE a eşuat, iar dacă vor fi alegeri anticipate Platforma România 100 e pregătită să fie parte din această soluţie.

Un an și unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliți în bătălii de partid, două guverne au fost decapitate de ambiții politice meschine.

Nu cred că există precedent în România ca un partid cu o majoritate confortabilă în Parlament să-și decapiteze două guverne într-un an.

Pe lângă populism și incompetență, guvernarea PSD-ALDE adaugă un ingredient periculos pentru țară: instabilitate politică.

PSD și ALDE nu sunt în stare să își asume responsabil guvernarea, o responsabilitate care vine de la votul pe care l-au primit din partea oamenilor care au crezut în ei. Rezultatul nu poate fi decât unul singur: vor duce țara de râpă.

Din punctul meu de vedere, coaliția PSD-ALDE a eșuat.

România nu își poate permite încă un guvern creat din criza morală în care colcăie coaliția PSD-ALDE.

Este nevoie de o alternativă. O alternativă care trebuie construită cu toți cei care au arătat îngrijorare pentru felul în care e condusă țara de un an încoace și care acum sunt așteptați să gândească soluții.

Dacă vor fi alegeri anticipate ne asumăm să fim parte a acestei soluții”, a scris fostul premier pe pagina sa personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *