Kelemen Hunor: Programul de guvernare arata de parca ar fi fost scris printre doua beri

Politica nationala Slider

Presedintele UDMRKelemen Hunor, a declarat sambata seara, in cadrul aniversarii a 15 ani de la infiintarea Conferintei Tineretului Maghiar (MIERT), ca din discutiile avute cu presedintele executiv al Uniunii, Porcsalmi Balint, a reiesit ca noul program de guvernare „arata de parca ar fi scris in Ministerul Agriculturii, printre doua beri”, informează Ziare.com

„A citit careva planul de guvernare? Stiu ca Balint l-a citit si mi-a spus ca arata de parca ar fi scris in Ministerul Agriculturii, printre doua beri. Se va decide saptamana viitoare referitor la acest plan de guvernare si ar fi foarte bine daca v-ati exprima si voi parerea.

Eu as fi foarte bucuros ca maine dimineata sa cititi acest program de guvernare si sa ne spuneti ideile voastre pana luni dimineata. Avem si noi idei referitoare la perioada urmatoare pe care vrem sa le prezentam. Toate aceste acorduri sunt pe plan indelungat”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale, informeaza Agerpres.

Programul de guvernare 3.0

PSD a dat vineri publicitatii noul program de guvernare, dupa ce a decis cine cu ce ministri va merge sa ceara votul Parlamentului Viorica Dancila.

Documentul de 278 de pagini a fost postat pe site-ul Camerei Deputatilor.

Printre masurile economice si fiscale prevazute de noul program enumeram TVA redus la 18% din 2019, infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii, o crestere anuala de pana la 150 de lei a salariului minim, in timp ce salariul mediu brut ar urma sa ajunga in 2020 la 1.000 de euro.

Totodata, cresc indemnizatia sociala, alocatia copilului, punctul de pensie, in timp ce tinerii sub 26 de ani vor putea lua credite fara dobanda.

Medicii nu vor mai plati impozit pe venit, agricultorii care-si lucreaza terenurile de asemenea scapa de taxe si se vor bucura de impozit zero si la tractoare si utilaje.

Vor fi construite 8 spitale regionale, unul republican si fiecare comuna va avea ambulante.

Investitiile in infrastructura vor fi masive, se vor construi fabrici noi si va fi creat un „alt model de politica industriala”.

Fiecare localitate va avea apa curenta, canalizare, scoli, gradinite, crese, drumuri asfaltate si macar un dispensar.

Si, nu in ultimul rand, vom scapa de MCV si Guvernul Dancila va moderniza sistemul judiciar astfel incat sa nu mai existe „excese si abuzuri din partea acestei puteri a statului”.
Dragnea si Tariceanu, emotii la votul din Parlament?

Ministrii propusi sa faca parte din Guvernul PSD 3.0 vor fi audiati luni, incepand cu ora 08:00, in comisiile parlamentare. La ora 15:00 Viorica Dancila va prezenta in plen programul de guvernare si apoi parlamentarii vor decide cum voteaza noul Executiv.

PSD si ALDE se bucura inca de majoritate in Parlament, insa pozitia UDMR le poate da emotii lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. La negocierile pentru noul guvern aparusera zvonuri ca Dragnea ar vrea sa coopteze in noua formula de guvernare si UDMR-ul, insa liderii formatiunii maghiare a negat vehement aceasta informatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *