Consilierii locali PSD+ALDE îi cer socoteală primarului Emil Boc cu privire la raportul Curţii de Conturi despre finanţarea ilegală a evenimentelor culturale

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consilierii Locali PSD+ALDE solicita primarului Emil Boc publicarea si discutarea rapoartelor Curtii de Conturi asupra activitatii Primariei Cluj Napoca pe ultimii 3 ani, in caz contrar nu vor participa la sedintele unde vor fi analizate cererile de privind finanţarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor structurilor sportive precum si cererile privind acordarea de finantari nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte si actiuni cultural-educative.

Consilierii PSD+ALDE mai declara:

Nu vom participa la comisiile unde vor fi analizate cererile intrucat nu dorim sa fim complici la savarsirea unor posibile ilegalitati, de asemenea nu vom participa la votul acestor proiecte in plenul Consiliului Local.

Curtea de Conturi a stabilit ca in ultimii ani au fost acordate sume in mod nelegal, primarul blocheaza accesul la rapoartele Curtii de Conturi, in acelasi timp refuza orice discutie pe aceasta tema.>

Nu putem fi de acord cu acest mod de lucru al primarului, de ignorare a rapoartelor Curtii de Conturi, incercand ca prin votul consilierilor locali sa promoveze proiecte asupra carora planeaza suspiciunea de ilegalitate.

Doar pe anul 2016 gasim in raport plati ilegale de 65 mil Ron, in crestere fata de anii anteriori, semn ca primarul sfideaza orice raport al Curtii de Conturi, intelegand sa incheie contracte de reprezentare juridica prin care sa conteste aceste raporturi in instanta pe banii clujenilor in loc sa respecte legea.

Avem nevoie de TIFF, de Untold si de alte evenimente culturale, insa nu vom gira prin votul nostru savarsirea unor fapte nelegale.

Daca primarul si consilierii PNL+UDMR isi asuma comiterea de nelegalitati atunci dansii sa raspunda fata legii pentru toate aceste acte iresponsabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *