Preşedintele Klaus Iohannis vine duminică la Cluj-Napoca pentru Olimpiada Internaţională de Matematică

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, el urmând să viziteze şi Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, potrivit MEDIAFAX.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla duminică, 8 iulie, în municipiul Cluj-Napoca, unde va participa la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Matematică.

Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 3-14 iulie, reprezintă cea mai veche şi cea mai prestigioasă competiţie din domeniul ştiinţelor adresată elevilor de liceu, prima ediţie având loc în România, în anul 1959. Prin organizarea în ţara noastră a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenţi aproximativ 1.500 de participanţi din peste 100 de ţări, de pe cinci continente”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, preşedintele Iohannis va vizita, totodată, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă”, unitate sanitară care asigură servicii medicale preventive, curative şi paliative în domeniul oncologic şi care desfăşoară o amplă activitate de învăţământ şi cercetare.

„Prin această vizită, Preşedintele Klaus Iohannis transmite un semnal de încurajare a investiţiei în zona sănătăţii şi susţine un model de bună practică în domeniul medical, reprezentat de un spital care face performanţă”, se mai arată în comunicat.

Fiul cel mare al preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Hafez al-Assad, a sosit, în secret, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Matematică (IMO). Hafez al-Assad este component al lotului olimpic sirian.

Surse locale au declarat, joi, că Hafez al-Assad, în vârstă de 16 ani, a ajuns, miercuri, la Cluj-Napoca, în secret, împreună cu ceilalţi 10 membri ai delegaţiei olimpice siriene – cinci elevi concurenţi şi cinci oficiali (leader, deputy leader şi observatori), dar şi mai multe gărzi de corp însărcinate cu paza fiului preşedintelui sirian.

Delegaţia siriană a schimbat de trei ori datele sosirii invocând motive de securitate, miercuri fiind lansată informaţia că membrii acesteia vor ajunge doar duminică la Cluj-Napoca, înainte de deschiderea olimpiadei. Membrii delegaţiei siriene sunt cazaţi la un hotel din zona centrală rezervat în totalitate până în 14 iulie, când aceştia ar trebuie să părăsească municipiul Cluj-Napoca, în ultima zi a olimpiadei.

Cea de-a 59-a Olimpiadă Internaţională de Matematică are loc la Cluj-Napoca în perioada 3-14 iulie. 80 de jandarmi, 60 de poliţişti şi 6 echipaje ISU vor asigura măsurile de ordine publică la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *