Clujeanca Hegedus Csilla, fost ministru al Culturii, candidatul UDMR Cluj la Europarlamentare 2019!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Fostul ministru al Culturii în Guvernul Ponta, clujeanca Hegedus Csilla, este unul dintre cei cinci candidați desemnați de UDMR la europarlamentare, până la ora actuală.

Comisia electorală a UDMR a validat dosarele de nominalizare ale doritorilor să candideze pentru europarlamentare primite până la data de 1 februarie şi a stabilit că toţi cei cinci candidaţi – Hegedus Csilla, Oltean Csongor, Sogor Csaba, Vincze Lorant şi Winkler Gyula – pot participa la scrutinul din 26 mai, însă ordinea pe listă va fi definitivată la începutul lunii martie.

„Ordinea candidaţilor pe listă va fi stabilită la începutul lunii martie de Consiliul Permanent al Uniunii. Potrivit regulamentului intern, decizia finală trebuie confirmată ulterior şi de CRU”, informează un comunicat al UDMR transmis sâmbătă.

Hegedüs Csilla este vicepreşedinte executiv – departamentul pentru cultură al UDMR și a ocupat funcțiile de Ministru al Culturii și viceprim-ministru, în Guvernul Ponta.

La Congresul UDMR de la Cluj care va avea loc pe 22-23 februarie va fi lansată şi următoarea etapă a campaniei pentru alegerile europarlamentare.

„În acest sens va avea loc o dezbatere a candidaţilor, vor fi prezentate cele mai importante elemente ale programului electoral al Uniunii, respectiv va fi lansată şi acţiunea de strângere a semnăturilor de susţinere a candidaţilor”, se mai arată în comunicatul UDMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *