Liderii PNL din Ardeal: „Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unitățile administrativ teritoriale”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Organizaţiile PNL din regiunea de Nord-Vest, alături de liderul partidului, Ludovic Orban, solicită Guvernului să nu îşi bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din zonă şi să finanţeze construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, modernizarea unor căi ferate.

Delegații organizaților județene PNL din zona de Nord-Vest au semnat o rezoluție care apoi a fost adoptată, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la şedinţa regională nord-vest a PNL. Liberalii solicită şi dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în Regiunea de Nord-Vest, dar şi susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj.

„Prin prezenţa rezoluţie, organizaţiile PNL din regiunea de nord-vest solicită Guvernului PSD-ALDE să nu îşi mai bată joc de cei 2,7 milioane de cetăţeni din această regiune şi să prioritizeze şi să bugeteze, în regim de urgenţă, obiective precum construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de nord-vest, susţinerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj, finalizarea tuturor tronsoanelor de centură, modernizarea căii ferate Cluj-Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, Satu Mare-Cluj, Bistriţa-Cluj”, se arată în rezoluţie.

De asemenea, liberalii din regiunea de nord-vest solicită Guvernului realizarea autostrăzii ViaCarpathia, a Autostrăzii Nordului, extinderea şi modernizarea aeroporturilor şi construirea de domenii schiabile în regiune.

„Guvernarea PSD-ALDE a văduvit unităţile administrativ-teriotoriale, astfel că fondurile care ajungeau cu predictibilitate în bugetele locale acum sunt transferate la bugetul de stat, pentru ca Guvernul să îi poată aloca în diverse zone de interes ale clientelei PSD-ALDE. Aflat într-un război cu autonomia locală şi cu descentralizarea, Guvernul PSD-ALDE a dat cea mai mare lovitură comunităţilor locale şi primarilor gospodari, confiscând în acest fel fondurile care erau pregătite pentru finanţarea proiectelor cu scopul creşterii calităţii vieţii cetăţenilor”, se menţionează în rezoluţie.

Semnatarii acestei rezoluții sunt: Daniel Buda, președintele PNL Cluj, Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor, Ioan Turc, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș, Adrian Albu, președintele Satu-Mare și Lucian Bode, președintele PNL Sălaj.

1. Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj
2. Finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania
3. Dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest
4. Susținerea proiectului Centurii Metropolitane Cluj
5. Finalizarea tuturor tronsoanelor de centură și a drumurilor TransRegio din regiunea de Nord-Vest
6. Realizarea Autostrăzii Nordului Suceava- Bistrița- Cluj -Maramureș -Satu Mare
7. Realizarea autostrăzii Via Carpathia, secțiunea care traversează Satu-Mare – Bihor
8. Electrificarea și modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor
9. Modernizarea căii ferate Satu Mare – Baia Mare – Cluj
10. Modernizarea căii ferate Bistriță – Cluj
11. Extinderea și modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord-Vest
12. Construirea de domenii schiabile în Regiunea de Nord-Vest

La şedinţă au participat liderii organizaţiilor judeţe PNL din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, dar şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, primarul Clujului, Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, fostul preşedinte liberal Vasile Blaga și Gheorghe Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *