Pro România cere testări de coronavirus în trei spitale din Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Filiala Cluj a Pro România solicită ca în cel puțin trei spitale din județ să se facă testări de coronavirus în condițiile în care există probabilitatea ca numărul cazurilor să crească.

PRC a cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Cluj „să comunice transparent și onest care este capacitatea existentă la nivelul județului pentru testarea noului coronavirus și ce măsuri se iau pentru a fi cu adevărat pregătiți pentru un val epidemic”.

„Conform declarației de ieri, 12 martie, a domnului Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, aparatul care există în prezent în cadrul Spitalului de Infecțioase are o capacitate de 70 de teste pe zi pentru coronavirus.

Solicităm suplimentarea de urgență cu alte aparate în spitalele clujene, în condițiile în care exemplul celorlalte țări ne arată că există o mare probabilitate ca numărul cazurilor să crească exponențial. Spania avea în urmă cu 12 zile, 49 de cazuri, câte aveam noi joi. Iar în prezent, în Spania, s-a ajuns la peste 3.000 cazuri identificate și 84 de decese”, a declarat Remus Lăpușan, liderul PRC.

Pro Romania Cluj este de părere că este necesar ca toate autoritățile locale și de la nivelul județului să acționeze unitar și strategic în vederea reducerii răspândirii COVID-19.

„Ar trebui să existe măcar trei spitale în județ unde să se poată face testele pentru coronavirus, precum și să fie ferm delimitate zone de carantină în mai multe spitale, astfel încât să nu fie afectați ceilalți cetățeni care suferă de boli grave și au risc crescut de a contracta noul coronavirus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *