Iohannis, în mesajul de Paşte: „În aceste zile, ne manifestăm iubirea faţă de cei dragi tocmai renunţând să-i avem lângă noi / Să ne asumăm acest sacrificiu” – VIDEO

Politica nationala

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul de Paşte, că sărbătorile pascale de anul acesta „ne găsesc într-o situaţie care ne obligă să aflăm mai mult în noi înşine, în casă şi prin rugăciune, lumina şi binecuvântarea Învierii”.” În aceste zile, ne manifestăm iubirea faţă de cei dragi tocmai renunţând să-i avem lângă noi (…) Să ne asumăm acest sacrificiu şi să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum şi în rugăciune pentru alinarea suferinţelor celor bolnavi şi pentru sufletele celor răpuşi de epidemie”, spune Iohannis.

„Dragi români, vă doresc tuturor să întâmpinaţi Sfintele Paşti în sănătate şi pace sufletească! Învierea Domnului este o celebrare a speranţei într-un anotimp al renaşterii. Biruinţa Vieţii, acesta este mesajul pascal care ne umple sufletele de încrederea de care avem nevoie, în acest an mai mult decât oricând”, afirmă Iohannis, în mesajul său.

El spune că, pentru toată lumea, „lumina Învierii” a fost întotdeauna un prilej de a se bucura alături de familie şi de cei apropiaţi „de căldura locului pe care-l numim «acasă»”.

„Din păcate, sărbătorile pascale de anul acesta ne găsesc într-o situaţie care ne obligă să aflăm mai mult în noi înşine, în casă şi prin rugăciune, lumina şi binecuvântarea Învierii. În aceste zile, ne manifestăm iubirea faţă de cei dragi tocmai renunţând să-i avem lângă noi. Suntem însă mereu în gândurile noastre aproape de ei, iar această comuniune spirituală este legătura cea mai puternică, adevărata forţă care ne va da energia să depăşim momentele dificile prin care trecem. Să ne asumăm acest sacrificiu şi să ne regăsim cu aproapele nostru în taina Învierii, precum şi în rugăciune pentru alinarea suferinţelor celor bolnavi şi pentru sufletele celor răpuşi de epidemie”, îndeamnă şeful statului.

El adaugă că semnificaţia profundă a acestor zile este aceea că „împreună, cu dăruire, iubire şi credinţă vom ieşi învingători din greaua încercare la care a fost supusă întreaga omenire”.

„Vă urez să primiţi Sfintele Paşti cu sufletele luminate de iubire, speranţă şi credinţă! Hristos a înviat!”, afirmă Iohannis, în finalul mesajului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *