Vasile Dâncu: ”Îi doresc lui Ciolacu să aibă mână mai bună la oameni decât ultimii lideri”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sociologul Vasile Dâncu i-a urat lui Marcel Ciolacu, ales sâmbătă ca președinte al Partidului Social Democrat (PSD la Congresul Extraordinar al formațiunii politice, să „aibă mână mai bună” decât predecesorii săi.

„Domnului Marcel Ciolacu îi doresc să aibă mână mai bună la oameni decât au avut ultimii noştri lideri şi asta pentru binele nostru, al echipei, dar şi al României”, a afirmat Dâncu, la congresul extraordinar al PSD. El şi-a exprimat speranţa ca PSD să poată „bloca invazia de sinecurişti care vin de fiecare dată, cu fiecare alegeri, în partid şi ocupă funcţii importante fără să performeze”.

Dâncu a menționat că victoria Gabrielei Firea la Primăria Capitalei „nu va fi o umbrelă frumoasă pentru partid, ci va fi una pentru oamenii simpli şi pentru această capitală cu două viteze, una a celor bogaţi şi alta a cartierelor sărace”, conform Bursa.

„Nu consultanţii străini sau specialiştii în marketing trebuie să ne fabrice programele, politicile şi strategiile noastre, ci analiza realistă a realităţii trebuie să dicteze întrebările la care noi trebuie să răspundem. Şi noi trebuie să vedem la care întrebări trebuie să răspundem.

Să nu ne fie ruşine să fim patrioţi, în toate sensurile. În această bătălie simbolică care se dă astăzi între state, identitatea noastră a avut foarte mult de suferit. Iar instituţiile pe care şi noi le-am păstorit câteodată, cum este Institutul Cultural Român, nu au reuşit să facă în străinătate ceea ce ar fi trebuit să facă”, a spus Dâncu.

El susţine că PSD „nu va dispărea cât timp va trebui să lupte pentru oameni”. „Vedem la televizor că se cântă prohodul stângii şi – un lucru şi mai grav – dispariţia PSD. Când spui că te lupţi ca să dispară un partid constituit democratic, care face parte din pluralismul politic din România, înseamnă că vizezi dictatura. Înseamnă că degeaba se cântă acest prohod, pentru că stânga nu va dispărea, atât timp cât cineva va trebui să ţină cu oamenii şi va trebui să ne luptăm pentru cei mulţi”, a adăugat Dâncu.

Ciolacu a spus că este onorat, dar că și îl responsabilizează această poziţie. Din numărul total de 1.509 delegaţi aleşi, a fost înregistrată prezența a 1.460 delegaţi. Au fost exprimate 1.450 de voturi. 49 de voturi au fost nule. Pentru Eugen Orlando Teodorovici au fost 91, iar pentru moţiunea „Reconstrucţia PSD, 1.310.

Pe moţiunea cu care a candidat Marcel Ciolacu se află Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi, Paul Stănescu ca secretar general, Vasile Dâncu, ca preşedinte al Consiliului Naţional, iar pentru cele patru funcţii de vicepreşedinţi figurează pe listă Mihai Tudose, Lia Olguţa Vasilescu, Doina Federovici şi Gabriel Zetea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *