Adrian Magdaș, candidat Pro România Cluj pe locul 1 la Senat, la Clujul Politic LIVE!: „Un intelectual nu poate fi decât de stânga”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Profesorul de matematică Adrian Magdaș (51 ani), candidat la alegerile parlamentare pe locul 1 la Senat din partea PRO România Cluj, a fost invitatul zilei de joi, 12 noiembrie, al jurnalistului Tiberiu Fărcaș, la Clujul Politic LIVE!

Acesta a vorbit despre problemele din sistemul educațional, despre decizia pe care acesta a luat-o de a intra în politică și în speță în PRO România Cluj, partid pe care îl consideră de centru-stânga.

„Este cel mai slab guvern după revoluție, iar acest lucru se vede inclusiv în educație. Nu cred că voi rezolva eu o problemă, dar sunt încă o voce împotriva acestor politruci care nu știu altceva decât să pună la vârf oameni de-ai lor. Au și PNL oameni de calitate, pe care îi cunosc personal, dar nu sunt avansați în funcții cheie”, a declarat Magdaș.

Despre intrarea în politică

„Eu cred că un intelectual nu poate fi decât de stânga. La început de iulie anul acesta am intrat în PRO România, sunt nou în politică, am mai semnat o adeziune la PSD în 1998-1999, înainte să plec în America, dar nu m-am mai implicat și am ieșit prin neplata cotizației. În acest moment am spus că nu mai pot sta deoparte și trebuie să mă implic pe fondul unei nemulțumiri
legate de calitatea umană din politică, văzând ce „personalități” sunt promovate la nivel de Guvern. Mi-am propus să încerc și măcar am conștința împăcată că am încercat. Sper să devin un model pentru cei tineri”
, a susținut candidatul PRO România Cluj.

„În Pro România aici la Cluj am găsit un grup în care m-am integrat foarte bine, tineri cum este Dan Codrean, sau persoane mai în vârstă cu mare experiență ca Ioan Rus, fost ministru. Autostrada Sebes-Turda
a fost preluată pe perioada guvernului Ponta. Există aici în Cluj un grup, nu este foarte numeros, de oameni de calitate, foarte tineri, chiar dacă tinerețea nu este un atuu, dar nu este decisiv. Eu când ajung acolo între ei
mă simt mai tânăr
„, a mai precizat acesta.

Adrian Magdaș: Fără educație nu există viitor. Este nevoie de oameni în Parlament care știu educație

„Pe lângă calitatea umană mai există și proiectele pe care ne gândim să le implementăm la nivel local și național. În domeniul educației ar fi un plan de școlarizare care să fie cu cerințele de pe piața muncii, dezvoltarea unor școli de arte și meserii. Dacă e să ne referim la perioada aceasta de pandemie, primul lucru pe care ni-l propunem imediat după 6 decembrie
este să revenim la școală printr-un program național de testare. Poate fi o revenire graduală. Acest învățământ online nu se compară cu școala tradițional românească.

Este nevoie în mediul decizional din Parlament de oameni care știu educație. Să se gândească doar atât, că fără educație nu există viitor, să se aloce cei 6% din PIB. Și să nu se mai facă atât de multe cheltuieli inutile în educație”, a susținut Magdaș.

Următorul invitat la Clujul Politic LIVE! va fi medicul Ioan Vereșiu, vineri, 13 noiembrie, de la ora 09:00, candidatul de pe locul 2 pe listele PMP Cluj la Senat.

Luni, 16 noiembrie, de la ora 09.00, va fi invitat directorul din Primărie, Ovidiu Câmpean, specialist în fonduri europene și candidatul de pe locul 5 pe listele PNL Cluj la Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *