Vasile Dâncu, PSD: „Nu avem discuţii cu AUR. 1 din 5 alegători AUR a votat cu PSD la alegerile locale”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Vasile Dâncu, a anunțat, vineri, că social-democraţii nu au niciun fel de discuţii cu AUR, potrivit mediafax.ro.

Noul senator de Cluj, Vasile Dâncu, susţine că social-democraţii nu au discuţii cu AUR, deoarece nici nu înţeleg foarte bine care este orientarea acestui partid.

„Nu avem niciun fel de discuţie cu AUR. Nu credem în acest moment, nici nu înţelegem foarte bine care este orientarea acestui partid, care este un partid contra sistem şi care probabil că se va raporta critic la toate partidele din mainstream-ul politic.

Sigur că în condiţiile în care în Parlament vor fi proiecte, iniţiative, care au o importanţă mare pentru România, care pot să fie bune, cred că toate partidele vor adera, nu cred că un partid este blocat în Parlament numai pentru ideologia lui sau pentru stilul lui politic. De la caz la caz, cu siguranţă că actorul politic AUR va putea să-şi câştige oarecare legitimitate în Parlament, dacă va avea proiecte care să poată să fie considerate în spaţiul democratic ca fiind legitime”, a declarat Vasile Dâncu la RFI, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă PSD ar fi obţinut un scor mai bun la alegerile parlamentare, în cazul în care nu ar fi existat AUR, Vasile Dâncu a precizat: „Sondajele, studiile noastre din timpul campaniei şi cele de după alegeri din această săptămână arată acest lucru. (…) Apoi, la alegerile locale, cei care au votat acum AUR au votat în primul rând PSD, deci unul din cinci, cam aşa, unul din cinci a votat PSD.

Au votat şi PNL într-o proporţie mai mică, dar chiar şi USR PLUS au fost printre cei care au fost votaţi atunci la locale. Foarte interesant, se vede şi o similitudine de structură cu USR, de exemplu, pentru că dintre votanţii AUR, vreo 37% sunt tineri, din categoria 18-35. Deci sunt o serie de votanţi nemulţumiţi de la alte partide şi cei mai mulţi sunt din zona PSD”.

Liderul social-democrat a mai spus că vârsta alegătorilor PSD a scăzut, după ce partidul şi-a schimbat discursul. „Noi am făcut o reformă în această chiar scurtă perioadă de când avem o conducere nouă la partid, am schimbat discursul, un discurs care la un moment dat a adus partidului foarte multe pierderi electorale şi o pierdere în ceea ce priveşte emoţionalitatea brandului şi ne-am schimbat un pic structura de votanţi.

Vă dau un exemplu, faţă de 2016, de alegerile trecute, când aveam peste 50% pensionari, în jur de 52% erau pensionari, acum, PSD la aceste alegeri are doar 32% pensionari şi de asemenea o vârstă medie a electoratului care ne-a votat mult mai tânără decât cea de dinainte. Asta înseamnă că se schimbă electoratul”, a mai spus Dâncu.

1 thought on “Vasile Dâncu, PSD: „Nu avem discuţii cu AUR. 1 din 5 alegători AUR a votat cu PSD la alegerile locale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *