Dezvăluirile lui Moise Guran: ”numeroși candidați la primării importante n-aveau nicio intenție să plece din București și să devină primari”. Ungureanu: ”Nu am candidat de fațadă. Boc se inspiră acum din programul meu”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul consultant politic Moise Guran, de la USRPLUS, a explicat pe blogul său de ce nu s-a mai înscris în USR și a renuțat să mai fie coordonator al campaniilor electorale ale alianței.

De asemenea, el a spus că unii candidați de orașe importante nu au vrut de fapt să fie candidați ci vroiau să rămână parlamentari. El a nominalizat și Clujul.

La Cluj-Napoca a candidat la alegerile locale pentru funcția de primar, deputatul USR Emanuel Ungureanu. El nu a candidat și pentru funcția de consilier local.

Ungureanu a fost învins, ca și restul de 12 contracandicandidați, de Emil Boc. Ungureanu a obtinut 8 la sută. Boc 74,76. Locul 3, candidatul PSD, Valentin Cuibus, fost zece ani inspector școlar general,  a obținut 4 la sută.  Liberalul Emil Boc a câștigat al…cincilea mandat de primar. 

Guran scrie că ”…Teoretic, totul a mers repede și bine – pe la început de februarie deja funcționau două dintre grupuri, cel de strategie și cel operațional. Primul a pus la punct strategia de campanie, care, am aflat ulterior, a ajuns la PNL imediat ce a fost aprobată de birourile reunite ale celor două partide. Așa că, după aceea, a trebuit să schimbăm puțin modul de lucru, să interacționăm mai mult cu pilonii de campanie, candidații la primării și cei care urmau să fie profilați ca viitori miniștri. Aceștia însă nu fuseseră încă desemnați, iar șansele de desemnare erau minime, în condițiile în care numeroși candidați la primării importante (Pitești, Constanța, Cluj, Craiova, Oradea) n-aveau nicio intenție să plece din București și să devină primari, ceea ce dădea o notă de neseriozitate candidaturilor lor. Oricât le-am spus eu că la parlamentare oamenii votează o guvernare proiectată și că le trebuie, deci, miniștri proiectați, care să ducă în spate campania electorală, cum să te înțelegi cu candidați la primărie care voiau în realitate să fie miniștri și parlamentari, fie să lase pe alții la primărie, fie să lase pe alții să vorbească despre Educație, Justiție și alte teme critice pentru campania generală? Până la urmă, firește, nici nu s-au mai făcut astfel de desemnări, ceea ce s-a și văzut în final, la negocierile guvernamentale exact la cele două domenii menționate. „

Contactat de Clujul Politic, Ungureanu a replicat:

”Eu am avut o candidatură solidă la Cluj-Napoca, cu un program de guvernare locală din care se inspiră masiv Emil Boc în noul mandat. Nu am candidat niciodată de fațadă. Eu l-am invitat pe domnul Moise Guran să candideze la Cluj dar nu a vrut, vorbea la un moment dat de un tehnocrat dar când îl întrebam de un nume dădea din umeri. Eu am avut curajul să candidez în cel mai dificil loc din țară cu un program apreciat și de adversarii politici. Îi doresc domnului Guran succes în jurnalism, sper însă, dacă se întoarce la această meserie nobilă să nu o amestece cu cea de consultant politic. Nu poți să le faci pe ambele corect în același timp. Data trecută i-a ieșit prost. Între timp, eu îmi continui munca de deputat, inclusiv proiectele de sănătate publică care vizează și Clujul medical chiar dacă am fost ales ca demnitar de data aceasta la Buzău.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *