PREMIERĂ. Ziariștii secției maghiare de la TVR Cluj vor fi cu schimbul redactori-şefi

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Redactorii maghiari de la postul regional TVR Cluj se vor achita de sarcinile de redactor-şef pe rând, schimbându-se săptămânal, a anunţat portalul transilvănean Maszol.ro citat de MTI.

Acesta este acordul la care s-a ajuns luni cu noul director Alin Gelmărean, care a fost numit temporar la conducerea redacţiei minorităţilor din cadrul studioului din Cluj-Napoca al TVR.

Săptămâna trecută, cotidianul transilvănean “Krónika” a scris că redactorii emisiunii în limba maghiară de la studioul teritorial de la Cluj-Napoca al TVR au primit cu stupoare vestea că la conducerea emisiunilor minorităţilor a fost numit un ziarist român. În cei 31 de ani care au trecut de la schimbarea regimului nu s-a mai întâmplat aşa ceva, redactorii-şef au fost, mereu, maghiari.

Alin Gelmărean a căzut de acord cu redactorii asupra faptului că sarcinile cu privire la producţia de conţinut vor fi supravegheate, pe rând, de către redactorii minoritari, în timp ce el se va ocupa exclusiv de probleme administrative în cele 60 de zile cât este valabilă mandatarea sa.

Toate acestea informaţii au fost transmise către Maszol.ro de către Hajnal Nagy-Debreczeni, membru în consiliului de administraţie al TVR, delegat din partea UDMR, care a participat la şedinţa de luni a redacţiei minorităţilor, susține MTI.

Schimbarea coordonatorului emisiunilor minorităţilor, intens disputată, a făcut parte din schimbările care au avut loc în cadrul TVR. Doina Gradea, care ocupă de patru ani funcţia de preşedintele-director general al televiziunii publice, nu a prelungit numirea directorilor şi redactorilor-şef de la studiourile teritoriale, iar începând cu data de 1 ianuarie a mandatat alte persoane pentru ocuparea acestor funcţii, temporar.

În locul lui Romeo Couţi – care a ocupat funcţia timp de 18 ani – preşedintele-director general l-a numit la conducerea studioului teritorial de la Cluj-Napoca pe Alin Gelmărean, fostul redactor-şef al Redacţiei Programe şi a decis că acesta va răspunde şi de coordonarea redacţiei minorităţilor. Până acum, funcţia a fost ocupată de către Áron Antal.

În celelalte redacţii minoritare, şefii nu au fost schimbaţi, astfel că la conducerea emisiunii în limba maghiară de la Bucureşti a rămas Emőke Mosoni, la conducerea Redacţiei Minorităţi de la Târgu Mureş, Hajnal Fekete, iar la Timişoara, Andrei Boroşovici, care este de origine slovacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *