Alianța de guvernare negociază funcțiile de prefecți și subprefecți

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Luni ar urma să aibă loc împărțirea funcțiilor de prefecți și subprefecți, au informat surse guvernamentale pentru Actual de Cluj.

Prefectul liberal Abrudean e posibil să devină secretarul general al Guvernului dar în același timp poate rămâne și prefect. Presa centrală a scris că Abrudean e favorit la șefia SG

UDMR-ul îi revin 5 funcții de prefecți și 18 funcții de subprefecți. USR-PLUS are 14 funcții de prefecți și 28 de funcții de subprefecți. PNL obține restul funcțiilor rămase, revenindu-i totodată prima opțiune în privința Prefecturii Capitalei.

”Va fi cam ca în jocul Nu te supăra frate!  Primii aleg liberalii. Dacă cer ei Prefectura București, USR-PLUS va avea a doua opțiune și mai mult ca sigur va fi pentru Timiș. Există însă și varianta ca Ludovic Orban să nu ia în considerare Capitala și să aleagă Bistrița, pentru că am înțeles că are un foarte mare interes pentru acest județ. Așa că dacă iau liberalii Bistrița la prima tragere, s-ar putea ca Bucureștiul să revină USR-ului. Va fi interesant de urmărit, pentru că și liberalii au foarte mare inters pentru Timișora, având în vedere că au pierdut acolo Primăria”, au informat surse guvernamentale pentru Actual de Cluj.”

Mai multe citiți pe temă în ActualdeCluj.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *