EXCLUSIV. Istoricul Iakob Attila a fost ales președinte pe municipiul Cluj-Napoca al USR

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Filiala USR Cluj-Napoca și-a ales astăzi, 6 februarie, noul președinte.

Noul președinte este istoricul și cercetătorul în științe umaniste Iakob Attila, 35 de ani, absolvent al UBB, sectia istorie-relatii internationale, doctor în relații internaționale.  El îl înlocuiește în funcție pe IT-istul George Trif, care a avut un mandat lung dar… modest. Iakob l-a învins pe contracandidatul Ibraim Yasim, tot userist.

Iakob este și el un vechi userist, considerat în filială unul din cei mai bun strategi ai formațiunii, au declarat surse din partid pentru reporterul Clujul Politic.

Iakob este prezent la majoritatea vernisajelor de art plastice unde este invitat des să prezinte.

Noul președinte pe municipiu activează în USR Cluj de la început, de la fondare, 2016. A participat la majoritatea protestelor importante care au avut loc Cluj-Napoca

Delegația municipală a votat astăzi iar mâine sunt alegerile județene.

USR Cluj organizează duminică, 7 februarie, alegeri interne pentru stabilirea funcției de președinte, componența noului Birou Județean și reprezentanții Comisiei de disciplină, respectiv cenzorii.

La șefia filialei județene a USR Cluj s-au înscris doi candidați, actualul președinte Cătălin Sălăgean și avocatul Radu Chirilă.

Mandatul noii conduceri a USR Cluj nu va fi unul de lungă durată deoarece urmează fuziunea cu partidul PLUS, urmând să fie organizate noi alegeri pentru o conducere comună.

Cătălin Sălăgean, 42 de ani, deține propria afacere pentru administrarea imobilor. Acesta s-a înscris în USR în septembrie 2016 și conduce filiala județeană a USR Cluj din iunie 2019.

Radu Chirilă, 32 de ani, este de profesie jurist, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și este membru în Baroul Cluj. Acesta a candidat la Camera Deputaților, în 6 decembrie, din partea USR-PLUS Cluj, dar nu a fost pe loc eligibil.

1 thought on “EXCLUSIV. Istoricul Iakob Attila a fost ales președinte pe municipiul Cluj-Napoca al USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *