Începe distribuirea vaccinului AstraZeneca în România! Câte doze ajung la Cluj?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Distribuirea vaccinul AstraZeneca începe și în România, iar peste 23.000 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj.

Primele doze de vaccin AstraZeneca sunt distribuite duminică în ţară, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV). 

Potrivit CNCAV, prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns duminică dimineaţa la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, relatează Mediafax.

În cursul zilei de duminică, cele 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade Celsius. 23.400 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj, 15.300 la Craiova, 25.200 la Iaşi şi 17.100 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timişoara.

CNCAV precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *