Pivariu vrea digitalizarea administrației locale din Florești! „Nu vrem să fim o povară pentru Cluj-Napoca, vrem să ne rezolvăm problemele acasă și să lucrăm împreună”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Într-o emisiune la un post local de radio, primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a declarat că bugetul comunei pe 2021 este creionat, dar se lucrează în continuare la el.

Edilul floreștean a declarat că își dorește ca Primăria Florești să acceseze fonduri europene și fonduri guvernamentale, urmând să aibă mai multe întâlniri în acest sens.

De asemenea, digitalizarea administrației locale va fi un pas important pe care edilul îl va face și chiar va realiza o aplicație utilă pentru cetățeni.

„Bugetul este creionat, lucrăm în continuare la el. Chiar intenționez să am o serie de întâlniri pentru a atrage fonduri externe pentru că suntem într-o perioadă grea pentru noi toți. Sunt foarte mulți bani care merg în această zonă de siguranță a cetățenilor din punct de vedere al sănătății.

Sunt discuții pentru atragerea de fonduri europene, fonduri guvernamentale de asemenea și ajungem într-o zonă de digitalizare în care deja am pregătit un studiu de fezabilitate care să ne dea anumite direcții. Lucrăm la o aplicație care să permită accesul facil a cetățeanului la interacțiunea cu autoritățile publice locale și serviciile publice gestionate.

Lucrurile sunt destul de bine dezvoltate, iar din punctul meu de vedere am găsit deschidere destul de mare la oameni care spre surprinderea mea și norocul și fericirea noastră sunt floreșteni veniți acasă din diverse părți ale Europei care chiar au digitalizat și au lucrat la digitalizarea serviciilor publice.

Oameni care vor să se implice și tot ceea ce facem noi administrația locală, cum este colectarea selectivă unde ne pregătim să demarăm o campanie de promovare, avem nevoie de sprijinul cetățeanului pentru că trebuie să facem un parteneriat. Și așa cum la Cluj-Napoca se poate și noi Floreștiul vrem să ajungem să nu fim o povară pentru municipiul Cluj-Napoca, vrem să fim ca și ei, să ne rezolvăm problemele acasă și să lucrăm împreună cu ei”, a declarat Bogdan Pivariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *