Interese mari la Tureni. Daniela Mănăilă, la Clujul Politic LIVE!: „Unii încearcă să fure Cheile Tureniului și scriu pe indicatoare rutiere Cheile Copandului”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul comunei Tureni, Daniela Mănăilă, a fost invitată la emisiunea online Clujul Politic LIVE! din această dimineață, în care a vorbit despre situația administrativă a localității, precum și a satelor aferente parte din comuna Tureni.

Mănăilă a declarat că se încearcă furarea Cheilor Turenilor de anumite persoane, care afișează pe indicatoare rutiere „Cheile Copandului”.

Proiect european de extindere a canalizării în satele din Tureni, cum ar fi Micești.

„Noi avem un proiect pe fonduri europene prin Compania de Apă Arieș din Turda, prin care vor fi introduse utilitățile de apă deocamdată și acum facem demersurile pentru extinderea canalizării. O parte din sat este asfaltată, aceasta este și motivul pentru care există și această explozie a terenurilor și după aceea în cartierul pe care noi preconizăm că o să îl dezvoltăm acolo ne-am și gândit să introducem utilitățile”, a declarat Manaila.

Despre Cheile Tureniului

„Știm despre ce probleme sunt în Cheile Turenilor. Având în vedere că, comuna până la momentul de față nu avea introduse utilitățile, nici măcar un centimetru pătrat de asfalt pe drumuri, nu avea apă, nu avea canalizare, nu cred că era în interesul nimănui să ne apucăm să dezvoltăm acele Chei ale Tureniului pentru că oricum nu venea nimeni.

Dar politica noastră și a Consiliului Local Tureni a fost de a investi mai întâi în infrastructură, după cum este firesc și normal. Acum având asigurate aceste utilități, iar infrastructura în satul Tureni este cam rezolvată, nu mai avem drumuri neasfaltate în sat Tureni, cam 60% din sat are introdusă apa și canalizarea, iar așa cum v-am spus avem proiectul de extindere a apei și canalizării până la ultima casă.

În acest mandat ne-am propus să punem mai multă valoare pe aceste Chei ale Tureniului, care sunt ale Tureniului, deși unii încearcă acum să le fure și scriu pe anumite indicatoare rutiere de pe marginea drumului Cheile Copandului. Gestul este unul urât.

Unii au făcut acolo niște construcții ilegale la intrarea în Cheile Turenilor, de pe partea satului Copăceni. Acolo s-au ridicat niște construcții neautorizate, le-am dat o amendă de 100.000 lei, ei ne-au dat în judecată și instanța a redus de la 100.000 lei la 10.000 lei amenda. Ceea ce mie nu mi se pare normal. Încă ne judecăm. Eu nu o să mă opresc aici, chiar dacă instanța a decis 10.000 lei, noi avem de gând în Consiliu Local să facem demersuri de expropriere și le-am cerut ajutorul și celor de la Consiliu Județean Cluj, pentru că ei sunt administratorul acestor chei. Știe CJ Cluj când au fost ridicate construcțiile acelea ilegale acolo, i-am informat, a fost delegat domnul vicepreședinte Mânzat, împreună am fost acolo, situația se cunoaște la nivelul județului”, a mai declarat primarul comunei Tureni la Clujul Politic LIVE!.

Primarul a declarat că își dorește ca lumea să vină la Tureni și să locuiască aici, în special în satul Micești, care s-a dezvoltat foarte mult, iar ținta administrației locale este să atragă IT-știi din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *