Stelian Tănase: de ce nu a tăiat coaliția toate pensiile speciale?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider
Poliologul Stelian Tănase face o analiză bună și ironică pe contul de Facebook,  la decizia coaliției de la guvernare de a nu tăia toate pensiile speciale.
 
Vă invităm să o citiți: 
 
”Mafalda Guvernului Cîtu, mereu pe fir direct cu Cotrocenii de unde ia lumina, Raluca Turcan – declara exact ce am scris aici cu câtva timp in urmă, cind m-am ocupat de tăierea pensiilor fostilor parlamentari. Ziceam că e praf în ochi și că nu va urma tăierea celorlalte pensii speciale, cum au pretins Orban Cițu et. Ele au rămas si vor ramine intacte. Apucată de un acces de sinceritare – ceea ce nu îi este in fire -Turcan a spus zimbind din liftinguri că nu există un plan, un calendar, pentru tăierea lor. Va amintesc că numai 1,4 % (parlamentarii) s-a tăiat. Au rămas alte 98 procente la fericiții lor posesori.
 
In 2023-4 se va face puțină zarvă, pensiile speciale se vor cosmetiza foarte putin inainte de alegeri, ca sa dea satisfactie electoratului. Atît. Există oare o intelegere intre instituțiile respective si Guvern, așa cum umbla vorba in medii informate? Pe scurt cred că nu se va atinge nimeni de aceste pensii! Păi cum!? Ce, ești nebun! Vrei să cadă Republica!? Statul român se bazează pe structurile de forță. Oricind este nevoie de jandarmi și politie, de magistrați, de servicii care să apere onor Guvern de nemultumiți.
Ministrul Muncii, Turcan
Tăierea pensiilor parlamentarilor a fost o mascaradă. Populism jegos si dezonorant pentru cei care il practică. Turcan – înghesuită de un jurnalist cu intrebarile – declara, citez „Noi avem deja câteva variante în lucru. Vom discuta cu colegii. La nivelul coaliției s-a discutat formarea unui grup de lucru privind pensiile speciale. Aceste pensii nu pot fi eliminate de noi, ele țin de Parlament”
Toate astea trebuiau făcute și bine înainte de a fi tăiate primele pensii speciale. Pe scurt – avem de a face cu o cacealma. In traducere – o înșelătorie. Nu e nici prima nici ultima. Coaliția se pregătește intens să aducă la putere PSD-ul.
Intrebarea mea este cînd se vor tăia pensiile speciale ale magistraților, militarilor, agentilor serviciilor, jandarmilor, polițiștilor? Eu zic că sunt slabe șanse, ca să nu zic niciuna.
Dvs ce credeți?”.
 
Pe de altă parte Curtea Constituțională a decis că tăierea pensiilor speciale e neconstituțională.
 
Decizia o puteți citi AICI
 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *