Emil Boc: „Centura Metropolitană va avea piste pentru biciclete”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că viitoarea Centură Metropolitană va avea și piste pentru biciclete pe 19 km, făcute la standarde acreditate, a susținut acesta în această dimineață la un post local.

Boc a mai precizat că vom avea posibilitatea să circulăm pe bicicletă de la Gilău la Bonțida, pe noul culoar de mobilitate velo și pietonal.

„Avem proiectul acesta foarte consistent din Gilău până la Bonțida, pe malul Someșului, de a pregăti acest culoare de mobilitate velo și pietonal. Noi pe raza municipiului Cluj-Napoca din cei 16 km o treime deja îl avem în diverse faze de studiu, în licitație, de lucru, suntem pregătiți.

Le voi propune primarilor din zona metropolitană și am găsit la toți înțelegere și deschidere să rezerve în planurile urbanistice ale comunelor lor zona din preajma Someșului pe acest culoar de mobilitate urbană velo și pietonal. Și vei avea posibilitatea să mergi așa cum am spus pe bicicletă de la Gilău la Bonțida.

Dar vestewa bună după dezbaterea publică despre Clujul metropolitan este că la Ministerul Transporturilor și la CNAIR s-a acceptat propunerea de a se realiza piste de biciclete pe trasul Centurii Metropolitane, adică de la barajul din Florești, de la nodul 4 al Centurii până la zona Emersonul, nodul 17, vom avea 19 km de piste de biciclete, făcute după standardele acreditate, adică 1.5 m pentru fiecare sens, plus un metru zonă de protecție, deci cinci metri sunt rezervați pentru pistele de biciclete.

Și pe lângă acești 19 km de piste de biciclete și noi primăria care facem drumurile de legătură vor avea piste de biciclete pe 9.2 km, în total 28 de km de piste”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *