Protest organizat de AUR, împotriva restricțiilor anti-COVID, în centrul Clujului. Funar, printre manifestanți!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

George Simion, co-fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a fost prezent la protestul organizat sâmbătă 20 martie 2021, în centrul orașului Cluj-Napoca, unde au participat peste 70 de persoane, scandând împotriva măsurilor restrictive a guvernului.

Protestul a fost autorizat de către Primăria Cluj-Napoca, între orele 15-17, vis-a-vis de Instituția Prefectului, pe estuarul din față de la CEC, pentru aproximativ 200 de persoane, cu respectarea distanței obligatorii.

Manifestarea a fost totuși una pașnică fără incidente majore, având ca scopt „libertatea”. Totuși la începutul acesteia au fost mici șicane între unii participanți și forțele de ordine, din cauză că o persoană nu purta mască de protecție în spațiul deschis.

Prezent la această mișcare, deputatul AUR George Simion a avut parte de o primire cu aplauze, acesta a declarat la începutul protestului că „Se spun multe minciuni în spațiul public, pentru a ne demoniza, pentru a ne pune într-un colț. Însă noi refuzăm să stăm la colț, când alți ar trebui puși la colț și după grati. În această criză într-un an în România s-a furat mai mult decât în 10. Nu suntem de acord ca pe seama românilor, guvernele succesive și trădătoare de țară să-și rotunjească contrurile. Știm că este o criză în toată lumea, dar nu suntem de acord să ni se fure libertățile, drepturile, demnitatea și țara. Contează că mai există oameni liberi care nu se supun tuturor acestor reglementări care unele par absurde, mai avem încă dreptul de a pune la îndoială o măsură sau alta, pentru că nu trăim în dictatură”. Acesta a mai declarat că „După protestul de la Cluj urmează să plec la minerii de la Crucea din Suceava, care sunt blocați în subteran. Dar peste tot în țară este multă durere și sărăcie și ceea ce ne omoară este mai mult sărăcia, furăciunea, jaful și incompetența decât acest virus. Consider că, guvernul nu abordează actualele măsuri restrictive într-un mod normal, având foarte multă lipsă de respect față de populația României, de aceea noi cerem demisia acestui guvern incompetent”.

La protest a participat și extremistul Călin Mărincuș care a declarat și el că „Aș putea să îmi aleg un discurs din fiecare pancardă pe care o văd aici. Noi trăim într-o aberație mondială fără margini, și asta ne arată că sunt niște interese, niște forțe care au o putere foarte mare în această lume. Totuși România a devenit un teatru grotesc de-a dreptul, și tot ceea ce suferim noi acum, se datorează românilor care slugăresc tot ceea ce se ordonă din afară”. 

La finalul discursului acesta a mai precizat că „Testele de COVID nu sunt reale. Cel care a inventat PCR-ul a spus că nu sunt pentru COVID aceste teste. Morții de coronavirus îi avem numai și numai în spitale. De ce? Pentru că protocolul COVID îi ucide. Nu sunt tratați pentru boala pe care o au în spitale. Știu un caz din Cluj al unei persoane căreia i s-au făcut 7 teste până să iasă pozitiv la COVID, l-au dus la spital și l-au omorât”.

La acest eveniment a fost prezent și fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar. Pe parcusul acestei adunări publice și-a exprimat oful și supărarea și un simplu cetățean din Cluj care a declarat că „Îmi doresc și vreau să am o viață liniștită, o țară liberă și vreau să am în preajma mea un popor liber. HoReCa și artiști care în momentul de față nu pot să facă nimic, eu fiind din domeniul muzical știu să fac muzică, sunt tehnician de sunet nu am ce să fac la ora actuală. Dar doar împreună putem merge mai departe”.   

La finalul acestei manifestări, protestatarii au început să strige „Libertate!”, „Jos Guvernul!” sau „Arafat, arestat, Arafat, deportat!”. Totul pe fundalul unor melodi patriotice.

O acțiune de protest similară a avut loc și pe Bulevardul Eroilor, în față „La Clopot”.

Andrei Goia

2 thoughts on “Protest organizat de AUR, împotriva restricțiilor anti-COVID, în centrul Clujului. Funar, printre manifestanți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *