Tișe se alătură celor care susțin descentralizarea și regionalizarea după scandalul carantinării Timișoarei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, se alătură și el susținătorilor ideii descentralizării și regionalizării, ca urmare a scandalului iscat în jurul carantinării orașului Timișoara.

Context: CJSU Timiş a eliminat măsura carantinării oraşului Timişoara şi a zonei periurbane sâmbătă seara, la nici 24 de ore distanță, printr-o decizie venită de la București, măsura carantinării s-a prelungit pentru încă trei zile.

Raed Arafat, șeful DSU, susţine că recomandarea privind prelungirea carantinei în Timişoara a fost făcută de DSP Timiş şi avizată de INSP. De asemenea, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz reclamase că DSP ar fi propus carantină pentru localități conduse de USR-PLUS și PSD, dar nu și pentru unele conduse de PNL, care aveau rate de infectare mai mari.

Liberalul clujean Alin Tișe susține că autoritățile centrale, prin astfel de decizii, ignoră realitățile din teritoriu și fac mai mult rău prin măsurile luate.

Bătaia de joc de la Timiș demonstrează nevoia acută de descentralizare și regionalizare! Autoritățile centrale ignoră realitatea de la Timiș și impun decizii aberante, care nu au justificare și eficiență practică. În loc să protejeze oamenii, determină încălcări ale regulilor și imposibilitatea realizării scopului pentru care măsurile restrictive se iau.

Dumnezeii luptei cu COVID-19, deținătorii adevărului absolut de la București, impun decizii aberante fără să țină seama de realitatea locală, socială și economică.

Țara aceasta are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare„, a transmis Tișe pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *