Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de dosarul mitei de un milion de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării dintr-un motiv foarte simplu: cazul s-a prescris

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în decembrie 2018, fiind acuzat că i-a dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, suma de 1 milion de euro, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Tribunalul Bucureşti a decis însă încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest dosar, întrucât faptele s-au prescris, scrie publicația Newsweek.

În plus, în motivarea instanței, judecătorul de caz arată că, potrivit sentinței  nr. 1129/29.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, a fost confiscată de la Bogdan Olteanu contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 (un milion) euro, remisă acestuia de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu.

În același dosar, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată într-un dosar separat şi condamnat definitiv, în octombrie 2020, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Citește toată știrea, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.