Liderii USR PLUS, în ședință după demiterea lui Vlad Voiculescu. Se discută inclusiv ieșirea de la guvernare

Politica nationala Slider

Liderii USR PLUS s-au întâlnit, miercuri, la prânz, într-o ședință în care discută scenariile după demiterea ministrului SănătățiiVlad Voiculescu. Conform digi24.ro, decizia premierului i-a luat în surprindere pe partenerii de Alianță.

În timp ce Dan Barna a discutat în această dimineață cu premierul Florin Cîțu și a acceptat să preia interimatul ministerului Sănătății, Dacian Cioloș a reproșat într-un mesaj pe Facebook că este „inacceptabilă” demiterea lui Voiculescu „fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS”.

În timpul ședinței, Dan Barna și-ar fi informat colegii din conducerea Alianței USR PLUS că refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătății. 

Surse din Alianța USR PLUS, citate de digi24.ro, susțin că sunt mai multe scenarii luate în calcul, inclusiv ieșirea de la guvernare, deși această variantă are șanse mici, o recunosc chiar lideri din partid.

Un alt scenariu transmis pe surse de cei din USR PLUS este rămânerea la guvernare, dar fără Cîțu premier. O astfel de variantă, însă, presupune demiterea prim-ministrului prin moțiune de cenzură sau demisie a premierului și automat demiterea cabinetului.

În USR și în PLUS există, totuși, lupte interne generate de rămânerea la putere, dar și de demiterea lui Vlad Voiculescu. Citește culisele acestor lupte, AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *