Atac fără precedent al lui Vlad Voiculescu la adresa premierului: „N-a discutat aproape niciodată cu MS, a lansat targeturi fără să discute cu nimeni, s-a transformat în primul epidemiolog al țării”

Politica nationala Slider

Vlad Voiculescu a făcut primele declarații după ce a fost demis, în urmă cu două zile, de la conducerea Ministerului Sănătății. El l-a atacat pe Florin Cîțu, care azi se află la Cluj, despre care a spus că n-a discutat aproape deloc cu ministerul Sănătății, că s-a transformat în primul epidemiolog al țării, și că a lansat niște ținte fără să discute cu profesioniștii din Sănătate.

Totodată, Vlad Voiculescu le-a mulțumit medicilor, asistentelor, infirmierelor și ambulanțierilor pentru efortul depus în criza sanitară, precum și echipei de la MS care a rămas parțial în MS și celor care i-au scris mesaje în aceste zile. În special, el i-a mulțumit Andreei Moldovan.

Conform digi24.ro, Voiculescu a spus că încheie cele 113 zile de mandat care au fost unele de ciocniri ale mentalităților.

Principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

  • Mandatul meu s-a încheiat acum două zile. Asta a pus punct unui șir de 113 zile de mandat și de ciocniri între mentalități. 
  • M-am gândit mult care să fie abordarea. Aș prefera să fiu sincer și să spun că mi-e temă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat, pentru cei care așteptau o schimbare și care au văzut că dacă superi prea tare sistemul nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina.
  • Vulnerabilitățile centrale și din teritoriu sunt înfricoșătoare, nu sunt ale unui ministru, ci ale unui sistem. 
  • Am preluat un minister în colaps. Se vorbește mult despre imaginea unui ministru. 
  • Cred că am greșit în anumite aspecte, când m-am așteptat la o anumită decență în vremuri de pandemie, din partea unor politicieni sau a unei părți a presei. Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, a privilegiilor.
  • Am crezut că premierul numit de coaliție nu va folosi forța pe care i-am dat-o pentru rațiuni care țin de cariera sa politică.
  • Am insistat la începutul acestui an ca vaccinarea să fie făcută mai întâi pentru bătrâni și bolnavi. A fost decizia altcuiva ca lucrurile să se întâmple altfel.
  • Ne-am pomenit cu un corp de control care a aruncat în spațiul public acuzații neîntâlnite în lumea civilizată. Un guvern care transmite către parchet lucruri pe care nu le transmite public, un premier care dă un semnal, semnalul pentru orice om din sistemul de sănătate este că dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, dacă vrei să oferi informații publice, trebuie să te temi. Pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are.
  • Gestionarea pandemiei așa cum s-a petrecut în ultimele luni a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puțin. Premierul României discutând aproape niciodată cu MS, premierul lansând targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al țării, vorbind de lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții. 

Citește mai multe declarații accesând acest link.

1 thought on “Atac fără precedent al lui Vlad Voiculescu la adresa premierului: „N-a discutat aproape niciodată cu MS, a lansat targeturi fără să discute cu nimeni, s-a transformat în primul epidemiolog al țării”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *