Dacian Cioloș, desemnat de Iohannis pentru funcția de premier

Politica nationala Slider

Preşedintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru poziţia de candidat la funcţia de premier pe Dacian Cioloş.

Șeful statului a spus că la consultările de luni cu partidele politice a reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate „indiferent cine guvernează”.

Am avut astăzi consultări cu formaţiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură. În toate discuţiile am reiterat importanţa unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează. Este extrem de important să se gestioneze bine situaţia pandemică. Este foarte important să se gestioneze creşterea preţurilor la energie şi să se ia măsuri pentru ca celelalte preţuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populaţie.

Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi să nu dăm cu piciorul la această oportunitate. De asemenea, am reiterat importanţa pregătirilor pentru perioada de iarnă şi am subliniat că acestea sunt chestiunile cu adevărat importante pentru români şi nu certurile politice între diferiţi actori„, a afirmat preşedintele, potrivit Mediafax.

Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică: am decis să-l desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe Dacian Cioloş”, a adăugat Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *