Răspunsurile premierului Florin Cîțu la atacul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu

Politica nationala Slider

Florin Cîțu i-a răspuns lui Vlad Voiculescu, vineri, într-o conferință de presă susținută la Cluj, după ce fostul ministru al Sănătății a susținut, astăzi, că a fost dat afară din guvern pentru că a refuzat să facă jocurile politice ale PNL. Premierul a mai răspuns și la acuzația lui Vlad Voiculescu, potrivit căreia în ministerul Sănătății funcționează un sistem mafiot.

Fostul ministru al Sănătății a mai susținut, în acuzațiile pe care i le-a adus premierului Florin Cîțu, că numărul deceselor COVID-19 este mai mare decât cifrele raportate oficial. „Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie”, a spus Voiculescu.

Aici lucrurile sunt foarte importante și trebuie clarificate. Eu îi cer public vicepremierului Dan Barna, coordonatorul ministerului Sănătății, să ne spună dacă știa despre aceste lucruri și ce măsuri a dispus. Îi cer să ne prezinte asta în ședința de Guvern. În nicio ședință de guvern nu a fost prezentată această situație pentru că eu aș fi luat măsuri”, a declarat premierul Florin Cîțu.

La acuzația lui Vlad Voiculescu, conform căreia sistemul medical românesc este infiltrat de mafie, premierul Cîțu a spus că în situația asta, vicepremierul Dan Barna mai are de făcut un raport pe care să-l înainteze în ședința de Guvern.

Florin Cîțu a mai spus că așteaptă numirea unui înlocuitor cât mai curând, fiindcă România nu își permite să nu aibă ministru la Sănătate.

Locul rămâne partenerilor noștri de coaliție și aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând. În protocolul coaliției spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela. Eu am spus de fiecare dată, caut trei atribute la persoana pe care îmi voi pune semnătura. Fără nepotisme, fără clientelisme, conflict de interese. Fără probleme penale. Și profesionalism. În funcție de aceste trei criterii, voi face nominalizarea”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României, Florin Cîțu, se află într-o vizită, vineri, la Cluj, fiind însoțit de miniștri și demnitari din cabinetul său.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *