După Ioana Mihăilă, USR PLUS are o nouă propunere pentru șefia ministerului Sănătății: medicul anestezist Radu Lupescu

Politica nationala Slider

Medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19, ar putea fi propunerea PLUS pentru Ministerul Sănătăţii.

O astfel de propunere mă onorează, însă mai multe nu pot comenta în acest moment„, a declarat, pentru ziare.com, medicul Radu Lupescu.

Conform sursei citate, medicul român Radu Lupescu a devenit, în urmă cu câteva luni, Cavaler al Ordinului Naţional al Meritului, printr-un decret semnat de preşedintele francez Emmanuel Macron. Radu Lupescu este medic anestezist şi a primit distincţia pentru eforturile sale din timpul pandemiei COVID-19.

Decretul de decorare cu Ordinul național al Meritului a fost publicat în Jurnalul Oficial al Franței.

El a fost printre primii medici români care au avertizat încă de la debutul pandemiei că unul dintre marile pericole este supra-aglomerarea spitalelor și reducerea în acest fel a capacității medicilor și asistentelor de a gestiona afluxul uriaș de bolnavi

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianţei postul a fost atribuit PLUS.

O altă variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *