Ambasadorul României la UNESCO, după includerea sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial: „Vom avea noi şi noi victorii”

Politica nationala

Ambasadorul României la UNESCO, Simona Miculescu, a declarat, marţi, că includerea sitului Roşia Montană este motiv de “dublă sărbătoare”, în condiţiile în care, în urmă cu 65 de ani, România a aderat la organizaţia mondială.

„Aşa cum am anticipat, avem o dublă sărbătoare azi! Peisajul cultural minier Roşia Montană a fost înscris azi în Lista Patrimoniului Mondial, precum şi în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol chiar în ziua în care România aniversează 65 de ani de la aderarea ţării noastre la UNESCO! Minunată coincidenţă! Ce emoţionantă şi frumoasă zi!

Mulţumim tuturor celor care au contribuit, de-a lungul anilor, la această dublă sărbătoare!

Mulţumim şi tuturor celor care se bucură alături de noi azi! Vom continua cu toţii să promovăm cu pasiune şi devotament interesele României în această prestigioasă arenă internaţională şi vom încerca să înregistrăm noi şi noi victorii!”, a precizat Simona Miculescu, pe pagina sa de Facebook.

Mesajul ambasadoarei vine în contextul în care Roşia Montană a fost înscrisă astăzi în Patrimoniul cultural imaterial al umanităţii şi în Patrimoniul mondial în pericol, în urma deciziei Comitetului Patrimoniului Cultural UNESCO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *