Cercetat de DNA pentru trafic de influență și luare de mită, Avram Gal a fost „uns” președinte ALDE Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Biroul Central ALDE a decis joi numirea în funcția de președinte a filialei județene de la Cluj a lui Avram Gal.

„Deși dețin o functie de vicepreședinte la nivel național am acceptat provocarea de a relansa formațiunea noastră într-unul dintre cele mai dinamice centre de dezvoltare ale țării. Clujul a devenit un epicentru al creșterii economice, iar în calitate de promotor al ideilor autentic liberale voi demara o serie de inițiative menite să aducă regiunea la potențialul său optim.

Deși actuala administratie liberală investește serios in marketing, erijându-se în cea mai perfomantă echipă de conducere, în urma discuțiilor cu oamenii se poate lesne constata câte probleme serioase zac nerezolvate.

Astfel, începând cu dezechilibrele pietei imobiliare ce retează orice posibilitate tinerilor de a avea o situație locativă decentă, și până la circulația absolut sufocantă din oraș (un blocaj generealizat ce afecteaza semnificativ calitatea aerului), sunt necesare politici inteligente care să vină în sprijinul oamenilor”, a spus Gal

Avram Gal a fost plasat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influență. Acesta ar fi primit mită peste 400 de mii de lei ca să ajute o firmă să câștige contracte cu Unifarm pentru achziția de echipamente anti-COVID în 2020.

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei”, arată DNA.

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *