Orban susține că ar candida la preşedinţia României, dar „nu cu orice preţ”

Politica nationala Slider

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu exclude varianta de a candida la preşedinţia României, însă nu va candida „cu orice preţ”.

Întrebat duminică, la Oradea, dacă va candida la Preşedinţia României dacă va câştiga alegerile interne din PNL, Ludovic Orban a spus că mai sunt 3 ani şi jumătate până atunci, dar niciun candidat la preşedinţia PNL nu poate ocoli un asemenea subiect.

„În momentul în care eu m-am hotărât să candidez la un nou mandat la preşedinţia PNL, normal că am luat în calcul în mod serios şi posibilitatea de a candida la preşedinţia României. Este firesc. Cel care este ales preşedintele PNL este omul care se bucură de cea mai mare încredere în PNL. Pe de altă parte, să fie foarte clar, eu nu sunt omul care să vreau să candidez cu orice preţ”, a spus preşedintele PNL, potrivit de Mediafax.

Orban spune că întotdeauna a luat decizii pe baza unor analize serioase, a unor studii. Astfel, dacă va câştiga alegerile în PNL, Orban nu exclude să găsească o variantă de candidat cu şanse mari să câştige Preşedinţia României, când vor fi organizate alegeri, chiar dacă acel candidat nu va fi el.

Obiectivul pe care îl am este inclus în moţiunea mea: câştigarea alegerilor prezidenţiale, chiar dacă eu nu voi candida, voi avea capacitatea de a găsi un candidat care să aibă şansa să câştige alegerile prezidenţiale. Am arătat la alegerile de la Primăria Capitalei că în condiţii foarte dificile am reuşit să câştigăm cu candidat independent”, a mai spus liderul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *