Boc susține că nu din cauza UNTOLD au crezut cazurile COVID-19 la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a declarat într-o intervenție telefonică din această dimineață la un post local că numărul mare de cazuri COVID-19 din oraș nu se datorează festivalurilor din această vară.

Edilul Clujului susține că și în alte orașe există un trend ascendent, orașe unde nu au exitat festivaluri.

„Faptul că mai sunt cel puțin 15 orașe din România cu o rată mai mare decât Clujul, spune foarte clar faptul că e un context de factori internaționali și naționali. O dată cu venirea toamnei, cu o populație sub 35% vaccinată, a venit creștere exponențială a cazurilor. Asta este realitatea.

Dacă era Clujul pe primul loc, lider incontestabil, dar nu este, aș fi zis că da. Mai sunt alte orașe în fața noastră. La Timișoara nu a fost niciun festival și este pe primul loc în România ca și număr de cazuri. Aceasta este realitatea statistică.

Cauzele sunt acestea două: țările din vestul Europei au trecut mai ușor peste acest val patru, pentru că au populație vaccinată masiv. Nu ai un grad mare de persoane vaccinate, atunci ai presiune mare pe spital. E o lecție dură pe care trebuie să o învățăm. Accentul trebuie pus pe știință”, a declarat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *