Fostul comisar european Corina Crețu aruncă bomba despre Spitalul Regional de Urgență Cluj: „Nu s-a săpat nicio groapă”

Sanatate Slider

Fostul comisar european Corina Crețu susține că România are restanțe mari la accesarea fondurilor europene, inclusiv pentru sectorul de sănătate, iar banii pentru spitalele regionale de la Cluj, Iași și Craiova nu sunt folosiți nici la 6 ani de la alocarea lor.

Eurodeputata Corina Crețu, membră a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor, a atras atenția că deși România a cerut prorograrea termenului până la care poate accesa banii pentru cele trei spitale regionale, banii nu sunt folosiți nici la 6 ani de la alocarea lor.

„Spitalele regionale, sunt bani parcați din 2015, iar Guvernul României a cerut în 2018 ca realizarea acestor spitale regionale de la Cluj, Iași și Craiova să fie mutate din bugetul 2014 – 2020 pe 2021 – 2027, iar guvernele care au venit după schimbarea puterii au rămas cu această solicitare.

Nu s-a săpat nicio groapă pentru niciunul din aceste spitale, deși există studii de fezabilitate realizate de Banca Europeană de Investiții, amplasamentele sunt realizate. Acum este treaba Guvernului României”, a spus Corina Crețu la Europa FM.

Guvernul României a aprobat, joi 14 octombrie 2021, Memorandumul privind negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje va deservi regiunea de nord-vest a țării. Acesta va dispune de 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde, precum și un act medical de calitate superioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *