Polemici în BPJ-ul PNL Cluj pe tema alianței care se va anunța mîine în BPN

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Liberalii clujeni s-au întrunit sâmbătă seara pentru a discuta chestiunea zilei, mai precis alianța lor cu… PSD sau USR pentru a forma un nou guvern și să rezolve criza politică cauzată de decizia premierului Cîțu, președinte al PNL, informează Știri de Cluj.

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a convocat Biroul Politic Județean, unde au avut loc polemici  dar acesta nu a prezentat o poziție proprie clară cu ce partid optează să se alieze PNL, cu USR sau… PSD-ul.  Alți liberali au făcut-o printre care și Sabin Sărmaș, parlamentar de Cluj, antreprenor în IT, fost consilier local și fost președinte al Autorității pentru Digitalizarea României. Sărmaș a intrat în politică în PNL Cluj înaintea fuziunii acestuia cu pedeliștii dar menține un ”balance” interesant, abil,  între cele două aripi care nu se prea înțeleg….Sărmaș a rămas în continuare în grupul parlamentar al PNL, de unde a ieșit un alt parlamentar PNL Cluj, provenit din ”aripa” PNL, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, fidel al ”schismaticului” Ludovic Orban. Oros se află la al doilea mandat de parlamentar. 

Sărmaș a spus în BPJ că nu i se pare oportună o alianță cu PSD-ul și a argumentat că PNL a luptat împotriva PSD, care este adversarul „dreptei” și nu se poate face alianță cu acesta, când există varianta cu USR și partidul condus de Cioloș, care dorește să se alăture PNL si UDMR si refacerea coaliției de dreapta.

Acum 14 zile si deputatul Radu Moisin, vechi pedelist, fost primar interimat al Clujului, a susținut într-o conferință de presă la PNL că el ar dori o alianță cu USR pentru că a intrat în politică din cauza modul de guvernare al PSD-ului lui Ion Iliescu dar pentru că trebuie să faci acum o majoritate ca să pui capăt unei mari crize politice te aliezi și cu PSD din interes național.

De spus că, așa cum a scris presa națională după negocierile de la București din această săptămână,  ”greul” PNL Cluj, Emil Boc , a spus în partid că el vrea cu…PSD.

Reamintim că în calitate de premier Boc l-a avut în echipa guvernamentală, în 2009, pe…Liviu Dragnea, lider PSD și ulterior președinte al social-democraților.

Citiți și despre atacul incredibil al PNL la USR plătit gras pe Facebook AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *