Hunor vede un Guvern PSD-PNL-UDMR pe următorii trei ani. „Sper că în 18 noiembrie vom avea un nou Guvern”

Politica nationala

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după negocierile pentru formarea unui Guvern, că speră ca în 18 noiembrie să existe un vot în Parlament.

„Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot, audieri în comisii, şi în 18 vot în Parlament”, a declarat, marţi, Kelemen Hunor, la finalul discuţiilor de la Parlament, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit echipele de negociere pentru fiecare capitol al Programului de guvernare, dar şi cine va discuta despre acordul politic în baza căruia se va guverna.

„O echipă pentru a discuta cadrul de funcţionare, acordul politic şi ne apucăm de discutat fiecare capitol. Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a mai afirmat liderul UDMR.  

Hunor a explicat că nu s-a discutat cine va da premierul: „Rămâne în discuţie”.

„Când reuşim să ne înţelegem pe program şi pe acordul politic se poate ajunge şi la funcţia de prim-ministru. Am început discuţiile pe ministere, sunt convins că vom găsi o soluţie care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât şi principiul politic”, a adăugat fostul vicepremier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.