Clujeanul Vasile Dâncu ar putea face parte din viitorul guvern PSD-PNL-UDMR

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Senatorul clujean Vasile Dâncu ar putea reveni în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă. Acesta ar fi propunerea PSD pentru ministerul Apărării, potrivit surselor G4Media.ro

În urma negocierilor pentru formarea noului guvern de coaliție PSD-PNL-UDMR, social-democrații au avut o ședință de lucru, fiind vehiculate primele nume de potențiali miniștri.

PSD va miza pe Ministerul Sănătății, iar ca primă variantă a fost propus deputatul Alexandru Rafila.

Pentru ministerul Apărării a fost propus senatorul Vasile Dâncu, care este și președintele Consiliului Național al PSD. Acesta a mai fost ministru al Informaţiilor Publice în Guvernul Năstase, a fost vicepremier și ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice în Guvernul Dacian Cioloș,

Deputatul Sorin Grindeanu este vizat pentru Ministerul Transporturilor. A fost avansat, de asemenea, și numele lui Adrian Chesnoiu pentru Ministerul Agriculturii. Pentru funcția de ministru al Finanțelor au fost vehiculate două nume: Adrian Câciu și Leonardo Badea.

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu a subliniat joi seara că în cazul în care un partid preia mandatul de premier, celălalt partid va prelua mandatul de ministru al Finanțelor. Conform informațiilor G4Media, social-democrații i-au informat pe liberali că dacă Nicolae Ciucă rămâne premier, PSD va lua funcția de ministru al Finanțelor.

Pentru Ministerul Muncii a fost propusă Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *