Cum arată programul de guvernare al alianței PSD-PNL. Pensiile ar putea creşte cu 10%, iar alocaţiile cu 20%

Politica nationala Slider

Noua alianță formată dintre PNL, PSD și UDMR uurmează să finalizeze, vineri, programul de guvernare, de principiu stabilindu-se majorările de venituri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Programul de guvernare PNL-PSD-UDMR prevede că, de la 1 ianuarie 2022, pensiile vor creşte cu 10% iar pensia minimă va creşte de la 800 la 1000 de lei. Salariul minim va creste la 2.550 de lei de la 1 ianuarie, iar partidele au stabilit că 7% din PIB va fi alocat pentru investiţii, în bugetul pe anul viitor, relatează news.ro.

S-a mai ajuns la un acord prin care pensionarii care au o pensie de până la 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un sprijin, o singură dată, de 1.200 de lei, pentru a suporta creşterile de preţuri la utilităţi.

În plus, cei care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii pe sănătate de 10%.

PNL şi PSD au ajuns la un acord şi în privinţa majorării alocaţiilor. Dacă iniţial PSD dorea ca alocaţile să crească cu 40%, conform legii, s-a stabilit că această majorare este prea mare şi nu poate fi susţinută de la buget.

Astfel, alocaţiile, pentru copiii între 0-2 ani, vor ajunge la 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani, la 243 de lei, începând din 1 ianuarie 2022.

În programul de guvernare se mai specifică faptul că se va aloca a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *