Ciolacu, după negocierile cu PNL şi UDMR: Vom merge, luni, la Cotroceni cu o singură variantă de premier

Politica nationala

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat la finalul rundei de negocieri de sâmbătă purtate pentru formarea unui nou Executiv, că până luni, când vor merge la Cotroceni, cele trei partide PNL, UDMR şi PSD vor avea o singură propunere de premier.

Liderul social-democraţilor a adăugat că există două variante de guvern, una condusă de un premier PNL şi alta de premier PSD.

„Dacă PSD-ul are prim-ministru se egalizează numărul de ministere, dacă este PNL-ul, atunci PSD-ul are mai multe ministere. Domnul Ciucă are un mandat de la PNL să fie premier, eu am un mandat de la PSD să fiu prim-ministru. […] Până luni, când vom merge la Cotroceni, vom lua aceste decizii şi vom merge cu o singură variantă. Am avut nişte negocieri, am echilibrat nişte lucruri în raport de forţe în interiorul guvernului şi în acest moment ne vom întoarce în faţa colegilor şi vom lua o decizie. Până când vom ajunge la Cotroceni vom merge cu o singură propunere”, a precizat Ciolacu.

Întrebat de ce s-a ajuns în timpul negocierilor la ridicarea tonului, şeful PSD a preferat să dea un răspuns în glumă spunând: „cred că nu am folosit microfonul în acel moment, nici noi şi nici ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *