Cioloş, către Ciolacu şi Cîţu: „Retrageţi-o imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la şefia Comisiei juridice”

Politica nationala Slider

Preşedintele USR Dacian Cioloş le-a cerut şefilor PNL şi PSD, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, să o retragă reprezentanta social-democraţilor Laura Vicol de la şefia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

„Le cer preşedinţilor PNL şi PSD, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, să o retragă imediat pe avocata interlopilor, Laura Vicol, de la şefia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. Alegerea făcută de PNL şi PSD este un afront inimaginabil la ideea de dreptate în România şi aduce în fruntea unei comisii care trebuie să coordoneze dezbaterile pe reforma legilor justiţiei un personaj care a susţinut desfiinţarea DNA şi întărirea Secţiei Speciale”, a declarat Cioloş.

În plus, şeful USR susţine că noua preşedintă girată de PNL şi PSD a făcut parte dintr-un partid extremist, antieuropean şi suveranist condus de Sebastian Ghiţă, un personaj care încă fuge de justiţie.

„Domnilor Cîţu şi Ciolacu, sper că înţelegeţi că semnalul dat prin această numire este unul de întoarcere într-o zonă cenuşie a justiţiei, împotriva recomandărilor UE, şi că vă asumaţi toate consecinţele pentru direcţia iliberală în care duceţi România„, a subliniat Cioloş.

Reacţia lui Cioloş vine în contextul în care, odată cu oficializarea noii coaliţii, la redistribuirea funcţiilor în Parlament, deputatul (USR) Mihai Badea a fost înlocuit de la şefia Comisiei Juridice, iar funcţia lui a fost dată PSD-ului, adică fix partidului care a măcelărit legile Justiţiei şi Codurile Penale. Funcţia respectivă a fost preluată de avocata Laura Vicol, deputată PSD.

Potrivit G4Media, Laura Vicol şi soţul său, Vladimir Ciorbă, sunt finii de cununie ai ex-fugarului ofiţer SRI Daniel Dragomir, cunoscut susţinător al modificării legilor Justiţiei pe vremea fostului lider PSD Liviu Dragnea. Daniel Dragomir, naşul lui Ciorbă, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru corupţie.

Laura Vicol este considerată o apropiată a Elenei Udrea şi a Alinei Bica. De altfel, aceasta a fost şi avocata fostei şefe DIICOT şi obişnuia să fie o prezenţă constantă în studiourile RTV şi Antena 3, mai arată sursa citată. Vicol a fost şi avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar şi Nuţu şi Sile Cămătaru.

Vicol a candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formaţiune politică fondată de Sebastian Ghiţă şi cu un puternic mesaj antieuropean şi suveranist.

„În ce priveşte aşa-zisele controverse privind persoana mea, vă atrag atenţia că în momentul în care am intrat în barou nu am primit o listă cu persoane pe care le pot sau nu apăra. Ca avocat am obligaţia să apăr orice client”, s-a apărat Laura Vicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.