Kelemen Hunor îi cere ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine ridicarea MCV-ului. Condiţia UE: desfiinţarea SIIJ

Politica nationala

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, vineri, că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). Această solicitare vine în contextul în care ridicarea MCV-ului este condiţionată, printre altele, de desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor în justiţie.

„Vineri m-am întâlnit cu ambasadorul Germaniei la Bucureşti, dr. Peer Gebauer. În primul rând i-am cerut să sprijine aderarea României la spaţiul Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). România a îndeplinit toate condiţiile, prin urmare, din punct de vedere economic, este o pierdere uriaşă, dar nici din punct de vedere moral nu se justifică amânarea aderării.

I-am spus domnului ambasador că marea coaliţie s-a angajat să pună în practică reformele incluse în programul de guvernare, inclusiv protejarea minorităţilor naţionale, deci şi a drepturilor comunităţii maghiare – toate sunt parte a programului de guvernare”, a precizat liderul UDMR pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că UDMR s-a opus puternic desfiinţării SIIJ, susţinând că nu doreşte ca dosarele vizând posibile fapte de corupţie comise de judecători şi procurori să fie anchetate de DNA.

De altfel, soluţia agreată referitor la desfiinţarea SIIJ cu ocazia negocierilor privind formarea actualei coaliţii de guvernare PSD-PNL-UDMR a fost ca după desfiinţare să se înfiinţeze o nouă secţie, practic un nou SIIJ dar cu altă denumire.

Liderul UDMR a admis la acea vreme că nu şi-a schimbat părerea în ceea ce priveşte redarea competenţelor DNA pe dosarele de corupţie pentru magistraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *