CITU: Clujul va avea prefect de la PNL. Cordos, PSD, in carti pentru pozitia de subprefect

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus că la Cluj, coalitia PNL-PSD-UDMR  va respecta algoritmul convenit la formarea noii Puteri,  urmând să fie instalat prefect de la liberali. Deocamdata, prefect este tanarul avocat Tasnadi Szilard, 31 ani, UDMR, care l-a inlocuit pe liberalul Mircea Abrudean, fost adjunct la SGG, acum seful cancelariei guvernului Ciuca. Decizia de atunci cu instalarea unui prefect UDMR a rupt puntile, cate mai erau, dintre premierul  PNL Ludovic Orban si „troica” de la Cluj, adica fostii pedelisti Boc-Buda-Tise. Nu e de mirare ca ulterior „troica” l-a sustinut pe actualul presedinte PNL, Florin Citu, la Congres, sa ajunga presedinte, obiectiv dealtfel atins. Intre timp vechii liberali din jurul lui Orban au plecat din PNL. La Cluj-Napoca „ramasitele” vechiului PNL in actualul ….PNL se numesc Mircea Abrudean, Dan Tarcea (viceprimarul Clujului) si Sabin Sarmas (deputat), acomodanti cu fostii pedelisti care dupa fuziunea PNL-PDL domina total filiala clujeana.

Pentru functia de subprefect are sanse mari Alexandru Cordos, presedintele judetean al PSD Cluj, sustinut de ministrul Apararii, senatorul Vasile Dancu, presedinte al Consiliului National  PSD, cel care l-a si pus presedinte interimar pe Cordos si il sustine total. Cordos a presat pentru a obtine pozitia de prefect dar algoritmul al actualei coalitii nu permite. Pesedistul a fost parlamentar in doua mandate si subprefect in trecut, fiind mereu lipit de pozitii publice numite politic. Insa performanta sa politica la sefia PSD Cluj e modesta, la locale candidatul PSD obtinand locul 3 din 14 candidati cu 4, 2 la suta. PSD a reusit totusi sa trimita in Consiliul Local 2 consilieri care fac o opozitie palida, alaturi de useristi, care au 5 consilieri, puterii locale PNL-UDMR.

”Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază.  Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie – secretar de stat şi aşa mai departe. La Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal”, a afirmat  ieri Florin Cîţu,  presedintele PNL, conform siteului G4media.ro.

 PSD va avea 21 de prefecți, PNL 17, iar UDMR 4, sustine tot G4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *