Cum se apără Florin Roman de acuzaţiile de plagiat: „E o campanie de denigrare a mea!”

Politica nationala

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a încercat să se apere, joi, pe pagina sa de Facebook, după acuzaţiile de plagiat care îl vizează.

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită.

Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură / să susţină o campanie de denigrare a mea / să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat.

Aceasta e ultima mea intervenţie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspund la acuzaţii nefondate”, a transmis Florin Roman.

Reamintim că jurnaliştii de la Libertatea au acuzat că Florin Roman şi-ar fi plagiat lucrarea de disertaţie pentru masterat susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Sursa citată afirmă că Florin Roman ar fi trimis redacţiei 10 pagini din lucrarea de masterat, dar care ar fi copiate 100% dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timişoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Masterandul Florin Roman, actual ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, ar fi preluat identic textul, figurile, graficele şi chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timişorean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *