Rămâne Ciucă premier până în 2024? Ce trebuie să facă ca Marcel Ciolacu să renunțe la rotație

Politica nationala Slider

Dacă într-un an şi jumătate, cât este mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă în coaliţia PSD – PNL – UDMR, România devine noul Dubai, Ciolacu nu ar avea nimic împotrivă să îl lase pe Ciucă prim-ministru în locul lui.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că Nicolae Ciucă este „un om capabil”.

„Domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un om capabil, un om care înţelege exact în ce s-a aruncat şi un om foarte responsabil. Şi sunt ferm convins că va avea un mandat bun de prim-ministru”, a spus Ciolacu, la România TV, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce l-ar schimba Ciolacu pe Ciucă peste un şi jumătate, dacă premierul PNL ar face din România noul Dubai, liderul PSD a spus că în aceste condiţii îl va lăsa pe actualul premier în locul său.

„Categoric îl voi lăsa pe domnul Ciucă să fie în continuare prim-ministru dacă ajunge la asemenea performanţe. Asta înseamnă maturitate politică între oameni normali, nişte patrioţi, care iau nişte decizii normale. Dar o coaliţie funcţionează pe baza unui acord politic”, a mai spus Ciolacu.

Acordul dintre PSD, PNL şi UDMR prevede ca perioada de 3 ani până la alegerile guvernamentale va fi împărţită între PNL şi PSD, care vor da premier câte 1 an şi jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *