Mircea Dinescu îşi vinde puloverul de la Revoluţie: „Eu am crezut că vine Iliescu şi face un comunism cu faţă umană”

Politica nationala

Poetul Mircea Dinescu a anunţat că intenţionează să vândă puloverul cu care a fost la Revoluţia din 1989, să câştige şi el ceva în capitalism.

„Îl am pe undeva şi aş vrea să îl scot la licitaţie. În vremea capitalismului să câştig şi eu măcar ceva, că mulţi tâmpiţi îşi închipuie pe internet, ‘Dinescu, la Revoluţie ţi-ai luat…’ Eu am vrut să nu fiu umilit de această lume în care am intrat şi nu am crezut vreodată că o să trăiesc în capitalism. Eu am crezut că vine tovarăşul Iliescu şi face un comunism cu faţă umană. A făcut un capitalism cu faţă inumană”, a declarat Mircea Dinescu, citat de Ziare.com, la Prima TV.

Dinescu a mai susţinut că Ion Iliescu nu a conspirat împotriva lui Ceauşescu.

„Ideea că Ion Iliescu şi cu alţi oameni au conspirat este o prostie. Ceauşescu nu admitea nicio disidenţă în cadrul partidului. A fost un tip care a mârâit, mureai pur şi simplu. Iliescu nu era un om foarte curajos, bine, nu voia să moară, că se murea dacă erai în zona aia. Şi a stat pitulat la Editura Tehnică până în ’89. El a apărut în ’89, pe 22 decembrie, după ce am apărut noi la televizor, după o oră”, a declarat Dinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *