32 de ani de la REVOLUȚIE ’89. Manifestările comemorative au început la „Astoria”, în prezența lui Petre Roman și Dorel Vișan

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În această dimineață au început la Cluj-Napoca, în zona Camera de Comerț (fostul Hotel Astoria), manifestările comemorative dedicate Revoluției din 1989 care au dus la căderea regimului comunist.

La „Astoria” a avut loc o depunere de coroane, în prezența fostului premier Petre Roman, a actorului clujean Dorel Vișan și a mai multor revoluționari clujeni.

Lipsă de respect a lui Petre Roman

„Revoluționarul” Petre Roman a dat dovadă de o lipsă de respect și în loc să participe la marșul comemorativ și să meargă pe jos spre Stâlpii Împușcați, acesta s-a urcat în mașină.

Acțiunea a continuat cu un marș al revoluțiarilor spre monumentul statuar Stâlpii Împușcați din Piata Unirii, iar de la ora 12.00, la Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, va avea loc o depunere de coroane și o slujbă de pomenire, la care participă urmașii răniților și morților, precum și cele 6 asociații de revoluționari, oameni politici, partide, societate civilă și mass-media.

Programul manifestărilor poate fi citit AICI.

FOTO de la Astoria – (c) Clujul Politic

Manifestările comemorative au continuat în Piața Unirii, la monumentul Stâlpii Împușcați, cu o depunere de coroane și discursuri.

Unul dintre revoluționarii clujeni, Gheorghe Pastor, care a fost împușcat în picior în 1989 în centrul Clujului, i-a explicat lui Petre Roman cum a fost revoluția din Cluj.

Tiberiu Fărcaș / Vasile Manu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *